Kažkas galingo nutiko prie Bachmuto: generalinis štabas skubiai prašo tylos (Video)  ()

Bachmutas jau keis mėnesius yra karščiausias taškas kare Ukrainoje. Kasdien žiniomis iš ten dalinasi Ukrainos kariai, kurie ramina gyventojus, kad nors padėtis ir sunki, miestas laikosi. Aišku, stengiamasi laimėti laiko, kad Ukrainos pajėgos gautų Vakarų pažadėtus ginklus. Tačiau pastarosios pora dienų buvo šiek tiek kitokios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinių iš Bachmuto fronto gerokai sumažėjo. Ir, atrodo, kažkas sparčiai keičiasi - tikėtina, kad į gerąją pusę. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas teigia, kad situacija Bachmute stabilizavosi, bet gal vyksta kažkas didesnio?

„Twitter“ puslapis „NOELreports“, sekantis visas naujienas iš Ukrainos kovų, dar kovo 23 dieną pastebėjo, kad žinių iš Bachmuto stipriai sumažėjo - „Bachmutas nutilo“, rašo puslapio autorius. Kitomis aplinkybėmis tai galėtų būti ir bloga, ir gera žinia, tačiau dabar jau aišku, kad rusų puolimas ten stipriai sulėtėjo, galutinai prarado intensyvumą. Vakar „NOELreports“ paaiškino, kodėl naujienų mažiau - „Situacija prie Bachmuto keičiasi. Generalinis štabas prašo būti kiek įmanoma tyliau“.

Greičiausiai Ukrainos pajėgos tame fronto sektoriuje persigrupuoja ir, galbūt, ruošiasi išlaisvinti užimtas miesto dalis. Proga tam susidarė dėl to, kad rusų puolimas stipriai sulėtėjo. Taigi, gali būti, kad tylos reikia dėl stiprinamų pajėgų, atvežamos naujos ginkluotės ar kitų veiksmų.

Be to, keista ir tai, kad nors teigiama, kad rusų puolimas sulėtėjo ar netgi išsikvėpė, jų patiriami nuostoliai išlieka neįtikėtinai aukšti. Kovo 24 dieną Rusijos pajėgos Ukrainoje neteko 1020 karių. Kaip tai įmanoma, jei puolimas sulėtėjo? Be to, rusai neteko ir keturių tankų ir net 23 pėstininkų transporterių.

 

Šiandien, kovo 25 dieną, „NOELreports“ paskelbė - „Aš galiu visiškai aiškiai pasakyti apie frontą. Šis tas vyksta aplink Bachmutą ir ne Rusijos naudai. Frontas sustojo, o Rusijos kariuomenei trūksta šarvuotos technikos. Nenurodau laiko. Tai artėja.“

Bachmutą beprotiškai, nepaisydami nuostolių, šturmavo privačios kompanijos „Wagner“ daliniai. Šios grupės vadovas Jevgenijus Prigožinas aukščiausiuose Kremliaus sluoksniuose nėra labai mėgstamas, nes nevengia kritikos durklais badyti Gynybos ministerijos šonų. Be to, jis verbavo žmones kalėjimuose, jiems suteikdamas laisvę vos po 6 mėnesių fronte - daug kam kyla klausimas, kodėl Prigožinui, kuris neužima jokių valstybinių pareigų, buvo suteikta tokia teisė. Kaip verslininkas gauna teisę paleidinėti bet kokius kalinius savo nuožiūra? Pats Prigožinas irgi nebuvo laimingas, nes manė, kad jo „Wagner“ negauna pakankamai paramos, ginklų ir amunicijos, o neseniai pasirodė žinia, kad „Wagner“ apskritai gali pasitraukti iš Ukrainos ir iškeliauti į Afriką, kur veikė anksčiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(153)
(4)
(149)

Komentarai ()

Susijusios žymos: