„Tokio neteisėtumo ir netvarkos dar nemačiau“ – „mobiko“ žmona šokiruota, ką daro Rusijos kariuomenė  ()

Rusijos karinė vadovybė bet kokiu pretekstu bando rasti būdą, kaip nemokėti atlyginimų į frontą išsiųstiems mobilizuotiesiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobilizuoto kario iš Murmansko srities žmona savo sūnui pasakė, kad jos vyro nėra nė viename sąraše, todėl jokiame kariniame dalinyje jo oficialiai nėra. Šios šeimos pokalbį perėmė ir paskelbė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas.

„Ten apskritai baisu – jis net nėra jokiuose sąrašuose. Na, pametė. Nežinau, kas ten vyksta. Jo dokumentų net nėra... Tokio chaoso ir netvarkos dar nemačiau. Tie, kas buvo su juo, jie buvo sąrašuose, kaip suprantu, jie niekur nedingo“, – pasakojo moteris.

Anot jos, ji ne kartą kreipėsi į įvairias tarnybas, valandų valandas sėdėjo eilėse, tačiau aiškaus atsakymo jai taip ir nepavyko gauti.

Ir tai - ne pirmas toks atvejis. Vadinamoji dalinė mobilizacija Rusijoje vyko labai chaotiškai. Vyrams buvo žadami mokymai, bet nemaža dalis jų negavo. Jiems taip pat buvo žadama, kad jie tarnaus tik teritorinės gynybos daliniuose, tačiau buvo siunčiami į frontą, į veiksmų zonas. Spėjama, kad netvarka sąrašuose nėra tik tradicinė rusiška biurokratija - gali būti, kad Rusija maskuoja tikruosius žmogiškus nuostolius (nėra sąrašuose, tai kas pasakys, kodėl ir kur žmogus žuvo) arba ieško būdų nemokėti atlyginimų ir kompensacijų.

(60)
(4)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: