[ŽT] ISW skelbia galingą žinią: Ukraina įvykdė kontrataką prie Bachmuto, rusai bėga (Foto)  ()

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko stabilizuoti situaciją Bachmute.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teletono eteryje sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės pranešėjas Serhijus Čerevatijus, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko stabilizuoti situaciją Bachmute. Ta pačia informacija anksčiau dalijosi ir Ukrainos kariuomenės vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas.

Dabar ir Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai kalba apie Ukrainos gynėjų sėkmę Donecko srities miesto tvirtovės srityje.

Neseniai paskelbtoje ataskaitoje ekspertai rašo, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko atgauti kontrolę dalyje pagrindinių E40 greitkelio esančių teritorijų netoli Bachmuto.

 

Rusijos karo nusikaltėliai vykdė antžeminius smūgius miestui ir jo apylinkėms, tačiau, nepaisant to, Ukrainos gynėjai sugebėjo kontratakuoti į šiaurę nuo miesto ir atkovoti svarbią fronto dalį.

ISW taip pat pažymi, kad ROV nepakankamai kontroliuoja Ukrainos ryšių linijas, jungiančias užnugarį su Bachmutu ir Avdijivka bei su kitomis fronto sritimis. Bachmuto kryptimi Putino armija atsidūrė aklavietėje  ir negali užimti miesto, įsibrovėliai yra išsekę ir patiria didžiulius nuostolius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(165)
(3)
(162)

Komentarai ()

Susijusios žymos: