„Rusai išdaužyti 20-30 kilometrų juostoje“. Skelbiama, kas nutiko Chersono srityje  ()

Rusijos kariai pradėjo rečiau apšaudyti dešinįjį regiono krantą, nes Ukraina sėkmingai vykdo priešpriešinę kovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantai yra priversti keisti savo karo taktiką Chersono srityje, Ukrainos gynybos pajėgoms sėkmingai vykdant priešpriešinę kovą. 

Visų pirma, RF ginkluotųjų pajėgų artilerija rečiau apšaudo dešinįjį regiono krantą.

Apie tai kalbėjo Pietų gynybos pajėgų Jungtinio koordinacinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk.

Anot jos, priešas bando panaudoti daugiau tolimojo nuotolio ginklų, pavyzdžiui, lėktuvus, naudojančius valdomas aviacines bombas ar daugkartinio paleidimo raketų sistemas, nes naudojant tankus apšaudymui norimų rezultatų nepasiekiama.

„Mes ir toliau stumiame priešą iš 20–30 kilometrų juostos, todėl šiandien galime konstatuoti apšaudymo sumažėjimą dešiniajame krante. Jei praėjusią dieną buvo apšaudyta 50–70 ir iki 100, tai per praėjusią parą – 20 kartų“, – sakė Humeniuk.

 

Tačiau okupantai neužmiršta teroro taktikos ir ieško naujų būdų smogti Ukrainos gyvenvietėms. Neseniai dėl Rusijos armijos apšaudymo buvo sunaikinta mokykla Kozackio kaime.

„Tarptautinės humanitarinės teisės normų laikymasis nėra jų stiprioji pusė, todėl jie ir toliau renka „taškus“ tarptautiniam tribunolui“, – pabrėžė Humeniuk.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(0)
(72)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: