Rusija sukūrė naują antžeminį droną „Jožik“: kam jis skirtas?  (1)

Pigus „Jožik“, pasak rusų, gali nešti iki 5 kg krovinį iki 5 km atstumu. Ir išlaiko mobilumą, nei jei yra apverstas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Andrejus Bratenkovas, „Spektr Engineering“ projektavimo biuro vykdomasis direktorius, paskelbė apie robotinės platformos „Jožik“ („Ežiukas“) sukūrimą. Anot jo, šis antžeminis dronas yra skirtas naikinti priešo apkasuose įsitvirtinusius karius, šarvuočius. Apie tai kovo 27 dieną pranešė agentūra TASS.

Bratenkovas tvirtina, kad „Jožik“ gali nešti iki 5 kg sveriantį krovinį iki 5 km atstumu ir nesustoja, net jei yra apverstas. „Platforma sugeba išlaikyti mobilumą, kad ir kaip būtų apverčiama. Pažiūrėjome į tokių dronų naudojimo užsienyje patirtį ir priėjome išvados, kad reikia pagaminti kuo pigesnį įrenginį. Planuojame jį pasiūlyti kaip platformą šarvuočių naikinimui“, – sakė Bratenkovas.

Jis pridūrė, kad kūrėjai planuoja padidinti maksimalią leistiną apkrovą iki 10 kg. Jie atsisakė idėjos kurti droną ant vikšrinės platformos, nes dėl to įrenginys būtų brangesnis.

 

„Vikšrinė važiuoklė yra techniškai brangesnė... Mūšio lauke yra purvo ir statybinių šiukšlių. Ratinė platforma pasižymi daug geresniu geometriniu pravažumu. Tai yra geriausias pasirinkimas proceso sąnaudų ir išgyvenamumo požiūriu“, – patikino jis.

Tiesa, Bratenkovas nieko nepasakė apie masinės gamybos ir eksploatavimo planus. „Jožik“ gali likti gyventi tik popieriuose ir fantazijose.

(3)
(17)
(-14)

Komentarai (1)