Rusiško dyzelinio kuro eksportas muša visus rekordus: kaip tai gali būti?  ()

Nepaisant visų sankcijų, dyzelino eksportas iš Rusijos šį mėnesį turėtų pasiekti rekordinį lygį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bloomberg“ duomenimis, Turkija, Marokas ir kitos šalys padidino dyzelinio kuro pirkimus iš Rusijos, nors dalis krovinių iš Rusijos ieka saugomi plūduriuojančiose saugyklose. Dyzelinio kuro eksportas iš Rusijos per pirmąsias 19 kovo dienų siekė apie 1,5 milijonų barelių (duomenys iš „Vortexa Ltd“). Jei bus išlaikyta ši tendencija, šį mėnesį bus eksportuotas didžiausias rusiško dyzelino kiekis nuo 2016 m. pradžios.

„Kol kas kovo mėnesio perdirbimo apimtys Rusijos naftos perdirbimo gamyklose išliko didelės, o tai leido padidinti dyzelino gamybą“, – „Bloomberg“ sakė nepriklausomas naftos produktų analitikas iš JAV Mychailo Turukalovas.

Anot jo, gamintojai yra įsitikinę, kad sugebės parduoti savo produkciją – „jų siūlomos nuolaidos yra gana didelės, atsiranda naujų degalų rinkų“.

Tačiau tiekimo bumas gali trukti neilgai. Pagrindinių Rusijos uostų krovos planai balandžiui smunka, lyginant su kovo mėnesiu.

 

Didžioji dalis eksportuojamo Rusijos dyzelino keliauja į Turkiją. Kiti importuotojai yra Marokas, Brazilija, Tunisas ir net didžiausia naftos eksportuotoja Saudo Arabija.

Tačiau uždraudus rusiško dyzelino importą į ES, plaukiojančiose saugyklose saugomo rusiško dyzelinio kuro kiekis labai išaugo. Galbūt tai yra ženklas, kad naujų klientų paieška Rusijai yra sunki užduotis, pažymi „Bloomberg“.

(9)
(16)
(-7)

Komentarai ()