Žiauri karo pasekmė: rusai pradeda žudyti vieni kitus - kas nutiko?  ()

Praėjusiais metais Rusijoje pirmą kartą per 20 metų padaugėjo žmogžudysčių, o kai kurie analitikai mano, kad tai yra tęstinės invazijos į Ukrainą pasekmė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai antradienį pranešė Rusijos verslo dienraštis „Kommersant“, remdamasis advokatų asociacijos ataskaita.

Pastaruosius du dešimtmečius nužudymų ir pasikėsinimo nužudyti bylų skaičius nuolat mažėjo – nuo 32265 2002 m. iki 7332 2021 m., teigė „Kommersant“, remdamasis advokatų asociacija „Travmpunkt“.

Tačiau 2022 m. nužudymų ir pasikėsinimų nužudyti skaičius išaugo 4 proc. iki 7628 atvejų, kuriuos užregistravo Rusijos generalinė prokuratūra, teigiama ataskaitoje.

Šie duomenys kontrastuoja su praėjusią savaitę paskelbta Rusijos vidaus reikalų ministerijos ataskaita, kurioje teigiama, kad 2022 m. bendras Rusijoje užregistruotų nusikaltimų skaičius sumažėjo 1,9 proc., o smurtinių nusikaltimų - 4,1 proc.

„Travmpunkt“ nužudymų, taip pat smurto artimoje aplinkoje ir policijos smurto atvejų padidėjimą sieja su veiksniais, tiesiogiai ir netiesiogiai susijusiais su invazija į Ukrainą. Tarp jų – padidėjęs alkoholio vartojimas tarp gyventojų ir potrauminio streso sutrikimas tarp karių.

 

Duomenys taip pat parodė, kad Rusijos regionuose, kurie ribojasi su Ukraina, gerokai padaugėjo žmogžudysčių, pranešė „Kommersant“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(5)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: