„Bus smūgiai Lenkijoje, Vengrijoje, Rumunijoje“. Šeitelmanas skelbia, ką slapta planuoja Putinas (video)  (2)

Politikos konsultantas Michailas Šeitelmanas sakė, kad V. Putinas tikrai ruošia branduolinį karą, tam jam reikėjo branduolinių ginklų dislokavimo Baltarusijos teritorijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-29 „Bus smūgiai Lenkijoje, Vengrijoje, Rumunijoje“. Šeitelmanas skelbia, ką slapta planuoja Putinas (video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai tikra, jau be jokių žaidimų“, – M. Šeitelmanas išsakė realų nerimą keliančią prognozę dėl branduolinio karo.

„Gal aš esu nerimą keliantis žmogus, bet sakau: taip, jie ruošia branduolinį karą. Šiuo branduolinių ginklų dislokavimu Baltarusijoje siekiama priartėti, sutrumpinti smūgio laiką į kai kuriuos objektus Lenkijoje, Vengrijoje, Rumunijoje. Tai nėra simboliniai gestai“, – ekspertas savo nuomonę išreiškė interviu N. Vlaščenko metu.

M. Šeitelmano teigimu, pagal įstatymą branduolinių ginklų dislokavimas kitos šalies teritorijoje yra leidžiamas. Tai neprieštarauja Branduolinio ginklo neplatinimo sutarčiai, kol V. Putinas neperduos jų vietos kariuomenės kontrolei. Bet yra vienas „bet“. Tai būtų teisėta, jei Rusija nebūtų vienintelė šalis pasaulyje, kuri kelia grėsmę kitoms šalims, įskaitant ir nebranduolines jėgas.

„Bet šitai jau visiškai prieštarauja branduolinio ginklo neplatinimo Konvencijai, pasirašytai Ukrainos ir daugumos pasaulio šalių“, – sakė politikos strategas. Anot M. Šeitelmano, didžiausia problema yra V. Putino grasinimai. Ir šiandien Vakarai ir Kinija turėtų ne „kalbėtis“, ne įvesti sankcijas Baltarusijai, o kartu imtis konkrečių priemonių.

 

„Reikia taip prispausti Rusiją, kad ji paprasčiausiai pamirštų savo branduolinius ginklus. Spauskite dabar, o po karo branduolinius ginklus atimkite. Kitos išeities tiesiog nėra“, – reziumavo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(155)
(18)
(137)

Komentarai (2)