Tai rimta: Rusija smogė 500 kg sparnuotosiomis bombomis  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos atskleidė naują rusų keliamą grėsmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu Rusija per išpuolius naudoja naujus metodus ir taktiką, taip pat naujus ginklus. Visų pirma priešas pradėjo naudoti modernizuotas 500 kg didelės sprogstamosios galios bombas, aprūpindamas jas specialiais sparnais ir GPS priemonėmis, kad paleidimo metu jos nepatektų į Ukrainos priešlėktuvinės gynybos sistemos atakos zoną. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas spaudai pulkininkas Jurijus Ihnatas tai sakė kovo 31 d. transliuotame teletilte.

Pasak jo, tokios bombos negali įveikti didelių atstumų, tačiau nuskridusios 10-20 km už fronto linijos gali padaryti rimtos žalos ne tik karinei, bet ir civilinei infrastruktūrai.

„Akivaizdu, kad tokia bomba toli nenuskris. Tačiau 10-20 kilometrų, kuriuos ji gali nuskristi Ukrainos kontroliuojamoje teritorijoje, ji gali padaryti daug žalos mūsų kariams ir toje teritorijoje gyvenantiems civiliams gyventojams. Čia turime suprasti, kad tai yra nauja grėsmė“, - sakė Ihnatas.

 

Pulkininkas pažymėjo, kad gynybos pajėgos gali reaguoti į šias grėsmes, ir visų pirma naudodamos tolimojo nuotolio oro gynybos priemones ir modernią aviaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(41)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: