Tai gali pakeisti karo taisykles – JK kariuomenė pirmą kartą išbandė 3 sunkiuosius karo monstrus (Video)  ()

Daugiau nei 5 tonas sveriančios nepilotuojamos transporto priemonės per ateinančius 10 metų gali pakeisti karo taisykles, sako britų pulkininkas leitenantas Jamesas de St. John-Price'as.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK Dorsete pirmą kartą buvo išbandytos trys sunkiosios nepilotuojamos kovinės mašinos. Projekto detales skelbia „Breaking Defense“.

Ateities pajėgumų grupės (FCG) komanda JK Gynybos departamento Gynybos aprūpinimo ir paramos padalinyje per dvi savaites atliko trijų daugiau nei 5 tonas sveriančių autonominių sausumos priemonių „griežtus bandymus“, įvertindama jų greitį, gebėjimą judėti sudėtinga vietove ir „bendravimo“ našumą. JK kariškiai išbandė tris kovines transporto priemones: ROBUST iš „Elbit“, „Type X“ iš „Milrem“ ir „Wiesel“ iš „Rheinmetall“.

ROBUST yra sausumos dronas, sukurtas „Elbit Systems“ bendradarbiaujant su Izraelio gynybos ministerijos Gynybos tyrimų ir plėtros direktoratu ir pirmą kartą pristatytas „Eurosatory Defense and Security“ parodoje 2022 m. Mašina skirta autonominiam sekimui ir pataikymui į taikinius, ji sukurta remiantis BLR-2 robotine platforma.

 

ROBUST yra ginkluotas 30 mm Izraelio sukurtu pabūklu, aprūpinta ugnies valdymo ir skrydžio valdymo sistema, situacijos suvokimo sistema. Droną sugadinti bus gana sunku dėl „Elbit Iron Fist“ aktyvios apsaugos sistemos. ROBUST turi skraidantį droną, kuris gali atlikti žvalgybą.

IDEX-2023 parodoje „Milrem“ pristatė „Type-X“ robotinį tanką. Bendrovė stato transporto priemonę kaip antžeminę pagalbinę transporto priemonę pagrindiniams tankams mūšio lauke. Dronas aprūpintas įvairiausiais ginklais, pavyzdžiui, kovos moduliu „Cockerill II“, 25–50 mm kalibro pabūklais, taip pat gali paleisti „Hunter 2S“ dronų-kamikadzių spiečių.

 

„Rheinmetall“ pirmą kartą pademonstravo „Wiesel Wingman“ antžeminį droną parodoje AUSA 2019 m. Tai patobulinta vokiškos šarvuotos kovos mašinos „Wiesel“ versija, kuri yra apginkluota prieštankinių raketų „Javelin“ paleidimo moduliu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(2)
(58)

Komentarai ()