„Iškrauname visą pyktį“: Ukraina skelbia galingą video – štai kas laukia Rusijos pajėgų (Video)  ()

Ukrainos sraigtasparniai niokoja Rusijos sausumos pajėgas: socialiniuose tinkluose iš fronto skelbiami vaizdo įrašai paprastai pabrėžia antžeminių transporto priemonių veiklą, tačiau šią savaitę šou žvaigžde tapo ukrainiečių sraigtasparnis Mi-17.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį (balandžio 3 d.) „Twitter“ paskelbtame 24 sekundžių trukmės vaizdo įraše matyti, kad sovietinis sraigtasparnis, iš pradžių sukurtas kaip transporto sraigtasparnis, matomas atakuojantis Rusijos pozicijas.

„Ukrainos aviacijos darbas, iškraunant visą pyktį ant okupantų pozicijų“, – tviteryje parašė Ukrainos reporteris ir analitikas @Feher_Junior.

Buvo daug pranešimų apie Ukrainos sraigtasparnius, kurie buvo naudojami pastarojo meto kovose. Remiantis naujausiu „Associated Press“ pranešimu, Ukrainos pilotai kiekvieną dieną atlieka po kelis skrydžius, kur žemai skrisdami virš medžių viršūnių smogia į Rusijos pozicijas.

Senas, bet veikiantis

Panašiai kaip yra su daugybe pagrindinių kovos tankų, artilerijos sistemų ir kitos antžeminės įrangos, kuri yra naudojama vykstančiose kovose, Ukrainos pajėgų naudojami sraigtasparniai datuojami dar sovietmečiu.

Nors konfliktas tapo artilerijos karu, kuriame abi pusės dabar yra įsikasusios į apkasų linijas, primenančias Vakarų frontą Pirmajame pasauliniame kare, Ukrainos aviacijos pajėgumai vaidina svarbų vaidmenį. Kaip pabrėžta naujausiame vaizdo klipe, sraigtasparniai gali greitai pasiekti taikinį ir paleisti niokojančią amunicijos bangą.

 

 

Kijevas dabar valdo keturias sraigtasparnių brigadas, ir visos jos daugiausia remiasi šaltojo karo laikų orlaiviais, įskaitant Mi-8, Mi-17 ir Mi-24. Sraigtasparniai ginkluoti lygiai taip pat senais ginklais, tarp jų ir nevaldomomis, sovietmečio raketomis.

Ukrainiečiai sukūrė unikalų oro atakos metodą, kai sraigtasparniai dažnai skrenda net žemiau nei medžių linija, mažiau nei 10 m nuo žemės. Skrydžiai gali būti labai klastingi ir pavojingi, tačiau tai leidžia orlaiviui išvengti aptikimo. Pasiekę tikslą, sraigtasparniai gali paleisti 30–40 raketų salvę, tada pašėlusiai lėkti atgal į savo operacijų bazę.

 

 

Išpuoliai dažnai vykdomi poromis, kartais grupėse po keturis.

Vaizdo įraše matomas Mi-17, žinoma, įrodė savo vertę kovose, ir yra tvirtas ir patikimas. Nors jis turi mažai apsaugos, išskyrus manevringumą, jis gali gabenti iki 1500 kg amunicijos, kuri gali apimti įvairias prieštankines ar oras-žemė raketas arba 57 mm ir 80 mm nevaldomus ginklus.

Kiekviena misija yra susijusi su tam tikra rizika, nes sraigtasparniai skrenda pakankamai žemai, todėl gali tapti viliojančiais taikiniais pėstininkams, ginkluotiems nešiojamomis raketomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(0)
(62)

Komentarai ()