[ŽT] Tyrėjai įtaria, kad Lenkija susprogdino didžiausią Rusijos dujotiekį: skelbiama naujausia informacija  ()

Tyrėjai įsitikinę, kad „Nord Stream“ sprogdinime galėjo dalyvauti ne viena valstybė, o ir Lenkijos vaidmuo jame neatmetamas.

Sprogimų prie „Nord Stream“ tyrimas vis dar tęsiamas. Iš pradžių šešėlis krito ant Ukrainos, o dabar ir ant Lenkijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-05 [ŽT] Tyrėjai įtaria, kad Lenkija susprogdino didžiausią Rusijos dujotiekį: skelbiama naujausia informacija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai „The Washington Post“ žurnalistai paskelbė naują straipsnį apie „Nord Stream“ sprogimų tyrimą. Remdamiesi savo anoniminiais šaltiniais, žurnalistai teigia, kad įtarimų sulaukė ir Lenkija.  

Leidinys rašo, kad Vokietijoje buvo rastas laivas, kuris galėtų būti aktyviai dalyvavęs dujotiekio avarijos metu. Gali būti, kad jis buvo išnuomotas turint tikslą jūros dugne padėti sprogmenį. Vėliau tyrėjai nustatė, kad ne tik jachta „Andromeda“, bet ir kiti laivai buvo susiję su avarija.

Vokietijoje tyrimo metu buvo nustatyta, kad laive buvo tik 6 žmonės, kurie padėjo sprogmenis. Žiniasklaida rašo, kad šia versija dalijasi ES ir JAV pareigūnai.

Tyrėjai įsitikinę, kad 60 metrų gylyje sprogmenis galėtų padėti 6 žmonės, tačiau reikia karinės patirties, kad jie spėtų pakilti į paviršių prieš įvykstant detonacijai, o tai reiškia, kad tokia operacija užtruktų ilgiau ir laivą būtų galima aptikti, taigi čia dalyvavo laivas nr. 2. Tyrėjai buvo įsitikinę, kad jachta „Andromeda“ buvo susijusi su viena iš Lenkijos kompanijų. O ta savo ruožtu su viena europietiška, kurios direktorius neva ukrainietis. Ši teorija atitinka tą, kad sprogimą finansavo Ukrainos „partizanų“ verslininkas.  

 

Šaltinis taip pat rašo, kad Lenkija tikrai turėjo motyvą, nes Varšuva labiausiai pasisakė už projekto „Nord Stream 2“ įšaldymą. Tuo tarpu Varšuvoje raginama neskubėti daryti išvadų, nes „Andromeda“ galėjo būti specialiai pasiūlyta teisėsaugininkams Kremliaus nurodymu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(46)
(-18)

Komentarai ()