Nacionalinė respublikonų armija (NRA) – už Putino nuvertimą. Neįtikėtina, kas prasidėjo Rusijoje  ()

Pogrindininkai skiriasi ideologiškai – nuo kraštutinių kairiųjų anarchokomunistų ir kraštutinių dešiniųjų neofašistų. Vieni užsiima sabotažu geležinkeliuose, kiti likviduoja karo su Ukraina šalininkus, teigia Vakarų karo ekspertai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje veikia mažiausiai keturios partizanų organizacijos, kurios kariauja su jos prezidento Vladimiro Putino režimu. Apie tai žurnalas „Newsweek“ rašė balandžio 13 d., pasikalbėjęs su ekspertais, atlikusiais grupių ir struktūrų atstovų tyrimą.

Viena iš jų - Nacionalinė respublikonų armija (NRA) – yra už V. Putino nuvertimą.

Organizacija išgarsėjo 2022 m. rugpjūtį po to, kai ištremtas Rusijos parlamentaras Ilja Ponomarevas pareiškė, kad ši grupuotė prisidėjo prie Rusijos propagandistės Darios Duginos, Rusijos ideologo Aleksandro Dugino dukters, nužudymo. I. Ponomarevas tvirtino, kad NRA atsakinga už daugelio karinių objektų padegimų Rusijos Federacijoje.

„Militant Wire“ tyrinėtojas Alecas Bertina teigė, kad I. Ponomarevas yra šios grupės viešasis atstovas ir „yra vienas iš kelių žmonių, kuriuos galima aiškiai identifikuoti kaip NRA.

„Grupė yra pogrindinis partizanų judėjimas prieš invaziją į Ukrainą ir putinizmą. Jie koordinuoja pasipriešinimo pastangas per socialinius tinklus ir taip pat pasisako už dabartinės Rusijos valdžios nuvertimą“, – aiškino A. Bertina.

 

I. Ponomarevas, bendraudamas su leidiniu, pareiškė, kad tarp NRA ir užsienio vyriausybių ar organizacijų nėra jokių ryšių.

„Tiesą sakant, su NRA susiję tik Ilja Ponomarevas ir socialiniai tinklai, kurie teigia, kad grupuotė atsakinga už D. Duginos ir Rusijos propagandisto Vladleno Tatarskio nužudymus“, – pridūrė mokslininkas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(1)
(94)

Komentarai ()