Tai būtų kolosalus smūgis: „Ukraina gali nušluoti Rusijos laivyno bazę Sevastopolyje“  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau gali imtis sėkmingo puolimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV Valstybės departamento specialusis atstovas Ukrainai Kurtas Volkeris pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali smogti Krymo tiltui ir nušluoti Rusijos Juodosios jūros laivyno bazę okupuotame Sevastopolyje.

Tokie veiksmai apsunkins Rusijos Federacijos galimybes naudoti Ukrainos Krymą kaip karinę bazę. Pusiasalis bus izoliuotas nuo Rusijos paramos. Pasak Volkerio, Ukraina tai gali padaryti jau dabar. O po to, jo manymu, gali pradėti visiško Krymo grąžinimo operaciją

Amerikiečių diplomatas tai pasakė nacionalinio teletilto „Edyni Novyvi“ eteryje.

„Manau, kad tai gali būti pasiekta. Ukraina gali tai padaryti dabar. O darbas dėl visiškos Krymo kontrolės gali vykti po kurio laiko“, - sakė buvęs Valstybės departamento specialusis atstovas.

Diplomato teigimu, mažai tikėtina, kad Rusija smogs atsakomąjį smūgį panaudodama branduolinį ginklą. Volkeris pažymėjo, kad net pati Rusijos kariuomenė nepritaria tokiam žingsniui. Rusijos Federacija supranta, kad jei panaudos branduolinį ginklą, sulauks triuškinančio atsako.

 

„Nemanau, kad įvyks eskalacija šia kryptimi. Tikimybė, kad Rusija panaudos branduolinį ginklą, yra visiškai maža. Nes tai sukels atsaką“, - sakė jis, primindamas, kad Kinija ir Indija perspėjo Rusijos diktatorių V. Putiną nenaudoti branduolinių ginklų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(1)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: