Vaizdas žiaurus: skelbiama, kas nutiko Lenkijoje per pratybas su tankais „Leopard 2“ (Foto, Video)  (3)

Pratybų poligone Lenkijoje, kur Ukrainos tankų įgulos treniruojasi ant pagrindinių mūšio tankų „Leopard 2“, įvyko „avarija“ – vieno iš tankų bokštelis buvo nuplėštas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Lenkijos kariuomenės karininkas Piotras Pavelka savo „YouTube“ kanale teigė, kad Ukrainos kariuomenė, Lenkijoje mokoma valdyti tankus „Leopard 2A4“, pateko į „nedidelę avariją“. „Leopard“ bokštelis buvo nuplėštas dėl susidūrimo su kitu tanku.

Anot Pavelkos, greičiausiai tai įvyko taip: vienas tankas užlėkė ant kito tanko ir atsitrenkė į bokštelį, jį tiesiog nuplėšdamas.

Pavelka Lenkijos kariuomenėje tarnavo 15 metų, kol išėjo į pensiją 2022 metais. Jis yra atsargos karininkas, turintis leitenanto laipsnį. Nors jo teiginiai sukėlė didžiulę diskusiją apie incidentą socialinėje žiniasklaidoje, iš Varšuvos ar Kijevo nebuvo jokių komentarų.

 

Pagrįsdamas savo teiginius, Pavelka vaizdo įraše pridėjo kelias tariamos „Leopard 2A4“ avarijos nuotraukas. Vienoje iš nuotraukų matomas „Leopard 2A4“ tankas su dalinai nuplėštu bokšteliu, o kitose nuotraukose – tanko korpuso priekinė dalis su storu purvo sluoksniu ir galbūt net vėžių žymėmis.

 

Lenkijos armijos karininkas Piotras Pavelka, pateikęs tokius teiginius savo „YouTube“ vaizdo įraše, pažymėjo: „Kalbant apie tokią avariją, atvirai kalbant, aš vis dar neprisimenu, kad kur nors būčiau matęs tokį vairavimą“.

Lenkija pirmąją tankų „Leopard 2A4“ partiją į Kijevą pristatė šių metų vasario 24 d., o kitų partnerių pristatymai bus tęsiami artimiausiomis savaitėmis. 1985-ųjų eros 2A4 yra vieni iš seniausių šiuo metu veikiančių tankų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(51)
(-38)

Komentarai (3)