„Jie pasirengę išdavystei“ - „Įsiutusių patriotų klubas“ skelbia manifestą  (1)

Buvusio „DLR“ kovotojų lyderio Igorio Girkino-Strelkovo naujai sukurtas „Įsiutusių patriotų klubas“ balandžio 17 d. paskelbė manifestą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo studijų instituto (ISW) analitikai pažymėjo, kad tame manifeste pagrindinis dėmesys skiriamas ne pergalei kare prieš Ukrainą, o karą palaikančių grupuočių apsaugai nuo galimo „sabotažo“ ir „išdavystės“.

Manifeste teigiama, kad neįvardinti subjektai Rusijoje valdžioje perdavė savo pinigus ir ištikimybę Vakarams ir galbūt rengia perversmą bei Rusijos Federacijos suskaidymą.

Tie, kurie perdavė savo kapitalą ir lojalumą Vakarams, lieka valdžioje ir dideliame versle. Jie yra pasirengę sabotažui, taip pat tiesioginiam sąmokslui su priešu ir išdavystei. Neatmetame pasirengimo provakarietiškam perversmui, kapituliacijai ir Rusijos suskaldymui“, – sakoma manifeste.

Rusijos karo šalininkų ir priešininkų kovos lyginamos su pilietiniu karu Rusijoje po bolševikų revoliucijos 1917 m. „Pralaimėjimas kare prives Rusiją prie katastrofiškų pasekmių. JAV ir NATO šalys neslepia savo ketinimų sugriauti Rusijos Federaciją ir pavergti Rusijos žmones naujam jungui, kuris šį kartą ateina iš Vakarų“, rašo manifesto autoriai.

 

„Įsiutę patriotai“ įrodinėja, kad Rusija dabar yra nepajėgi nugalėti Ukrainos. To priežastis – Rusijos karinės vadovybės, nevertos nešioti „net seržanto antpečių“, nekompetencija ir nepakankama pramonės mobilizacija.

ISW analitikai daro išvadą, kad Girkinas ir „Įsiutusių patriotų klubas“ gali bandyti propaguoti neįvardintų Rusijos vyriausybės veikėjų, norinčių per viešą diskusiją paveikti Putino sprendimus, politinius tikslus.

(17)
(15)
(2)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: