Pentagonas atskleidė paslaptį, kur vežamas Rusijos tankas T-90A: laukia daug įdomybių  ()

Tanką teko laikinai palikti sunkvežimių aikštelėje dėl sunkvežimio, kuris turėjo pristatyti T-90A į JAV armijos Aberdyno bandymų centrą, gedimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Luizianoje sunkvežimių aikštelėje kelias dienas ant platformos stovėjo Rusijos tankas T-90A, kurį užėmė Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Pentagonas įvardijo, kur turėtų vykti trofėjinis tankas. Apie tai praneša „The War Zone“.

JAV gynybos departamentas pabrėžė, kad tankas nekelia grėsmės gyventojams, nes gabenamas be amunicijos, o dinaminės apsaugos elementai – be sprogstamųjų medžiagų. Pentagono atstovė Sue Gough taip pat įvardijo, kur tankas turėtų atvykti – į Aberdyno poligoną Merilande.

Dėl techninio vilkiko gedimo T-90A teko palikti sunkvežimių aikštelėje Roanoke, Luizianoje. Tuo pačiu metu leidinyje pažymima, kad ant tanko nurodytas „siuntinio“ gavėjas – tai JAV armijos Aberdyno bandymų centras.

 

Jame atliekami įvairūs kovinių operacijų bandymai ir modeliavimas duomenų perdavimui JAV kariuomenei. Tai seniausias ir kartu inovatyvus JAV armijos bandymų centras.

Tuo pačiu metu Pentagonas neatskleidė, kas nutiks tankui, taip pat patvirtino informaciją, kad Ukrainos kariškiai rusišką T-90A užėmė 2022 metų rudenį. Suteikti daugiau informacijos atsisakyta dėl saugumo sumetimų.

Publikacijoje teigiama, kad tankas naudojamas ardomiesiems bandymams, pavyzdžiui, bandant prieš jį įvairius ginklus. Jis taip pat gali būti naudojamas supažindinti karius su užsienio įranga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()