Pietuose galingi įvykiai: Ukrainos kariuomenė pajudėjo per Dniprą Chersono srityje  ()

Oficialusis Kyjivas pranešimų apie puolimą nekomentuoja, ragindamas žiniasklaidą laikytis „informacinės tylos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Balandžio 22-23 dienomis Rusijos viešuose puslapiuose, rašančiuose apie karą, pasirodė informacija apie tai, kad Ukrainos ginkluotuosios pajėgos įžengė į  kairįjį Dnipro krantą. Chersono srities administracija šiuos pranešimus kategoriškai paneigė.

Tačiau balandžio 24 dieną oro pajėgų šaltiniai patvirtino Ukrainos kariuomenės veržimąsi prie Chersono, teigdami, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš tiesų atliko „tam tikrą judėjimą per Dniprą Chersono srityje“.

Amerikos karo studijų institutas (ISW) išanalizavo nuotraukas, kurias paskelbė rusų „Z“ žurnalistai ir nustatė, kad gynėjams greičiausiai pavyko užimti pozicijas į šiaurę nuo Oleškų ir įsiveržti į šiaurinį miesto pakraštį E97 greitkeliu, taip pat į vakarus nuo Dači kaimo.

Oficialusis Kyjivas pranešimų apie puolimą nekomentuoja, ragindamas žiniasklaidą laikytis „informacinės tylos“. Pietų operatyvinės karinės vadovybės jungtinio spaudos centro vadovė Natalija Humeniuk priminė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacija turi vykti kuo saugesnėmis sąlygomis, todėl visi karo ekspertai turėtų būti kantrūs ir laukti akimirkos, kai bus leista atvirai kalbėti apie pokyčius fronte.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(0)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: