Tai rimta. JAV pateikė projektą dėl Ukrainos pergalės: ko bus pareikalauta iš Rusijos  ()

Pasak Ukrainos ambasadorės JAV Oksanos Markarovos, viena pagrindinių šio dokumento sąlygų bus 1991 metų sienų sugrąžinimas, taip pat visiškas okupacinių pajėgų išvedimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Amerikos Valstijos pristatė rezoliucijos projektą dėl būsimos Ukrainos pergalės plataus masto kare. Balandžio 26 dieną apie tai savo „Facebook“ puslapyje parašė Ukrainos ambasadorė JAV Oksana Markarova.

Pristatomas dvišalis JAV Žemųjų Atstovų Rūmų Vašingtone rezoliucijos projektas, pavadintas „Dėl Atstovų rūmų pozicijos dėl Ukrainos pergalės sąlygų“.

„JAV Helsinkio komisijos pirmininkas, kongresmenas J. Wilsonas (R), komisijos vadovas S. Cohenas (D), Kongreso Ukrainos frakcijos vadovas M. Kapturas (D) surengė spaudos konferenciją, kuriame dalyvavo trečiasis Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka“, – rašoma pranešime.

Kas įtraukta į nutarimo projektą?

Visų pirma, dokumentas patvirtina, kad Ukrainos pergalė bus pasiekta po to, kai Rusijos Federacijos kariai paliks visą Ukrainos teritoriją, o Kijevas atkurs savo 1991 metų sienas, įskaitant Krymo pusiasalį.

Taip pat taika po Ukrainos pergalės turėtų būti užtikrinta pasitelkus šalies integraciją į NATO ir kitas euroatlantines institucijas.

 

JAV ir Vakarų sąjungininkai bei partneriai ir toliau dirbs, kad garantuotų Kijevui:

  • Rusijos reparacijų sumokėjimą Ukrainai;
  • Ukrainos atkūrimą padedant pasaulinei bendruomenei;
  • Rusijos Federacijos vadovybė bus atsakinga už agresijos karą;
  • teisingumo atkūrimą nukentėjusiems nuo nusikaltimų, kuriuos Rusijos Federacija padarė invazijos metu.

„Dėkoju visiems mūsų partneriams ir draugams Kongrese už jų lyderystę stiprinant pagalbą Ukrainai ir dvipartinę mūsų bendros pergalės viziją“, – rašoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(0)
(90)

Komentarai ()