Reznikovas: „liko gauti Mirties žvaigždę“  ()

Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas įsitikinęs, kad tarptautiniai partneriai perduos Ukrainai modernių kovinių lėktuvų, reikalingų išsivadavimui nuo Rusijos užpuolikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša Censor.NET remdamasis „Ukrinform“, tai Gynybos ministerijos vadovas pareiškė spaudos konferencijoje.

„Kol kas NATO šalys mums perduoda sovietinio modelio aviaciją, tačiau esu įsitikinęs, kad netrukus būsime ramūs ir dėl „Patriot“, ir dėl HIMARS, ir dėl modernių kovinių lėktuvų. Apskritai, iš Kalėdų Seneliui skirto sąrašo beliko lėktuvai ir nebent Mirties žvaigždė, jei kam patinka „Žvaigždžių karai“, todėl šiandien, kalbant apie politinį planavimą Gynybos ministerijos lygmeniu, esame beveik ties užduočių ir pasiekimų lubomis“, - sakė ministras.

Jo teigimu, prasidėjus Rusijos plataus masto invazijai Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėjo apie 261 000 karių, įskaitant civilius. Tuomet pagrindinė valstybės užduotis buvo išlikti, ir ukrainiečiai ją įvykdė garbingai.

 

„Iš pradžių mūsų partneriai ruošėsi partizaniniam karui, paskui daugiau buvo kalbama apie trumpojo nuotolio nugalėjimo būdus, mums pasisekė, kad turėjome „Stingers“, „Javelins“, NLAW. Dabar turime aiškiai užfiksuoti, kad turime 155 mm sunkiąją artileriją, „Heimar“, visų žinomų pagrindinių tipų ir markių šarvuočius. Sukurta tankų koalicija ir jau yra kovinę tarnybą atliekančių „Patriot“, - apibendrino Reznikovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: