Skamba visa Ukraina: ką parašė Čekijos prezidentas ant karo technikos (Foto)  ()

Čekijos prezidentas paliko žinutę okupantams ant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų technikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos prezidentas, NATO generolas Petras Pavelas su vizitu atvyko į Ukrainą. Iš Kyjivo jis nuvyko į Dniprą, kur savo akimis pamatė atkūrimo darbus likvidavus Rusijos raketų atakų padarinius. Taip pat Čekijos Respublikos prezidentas susitiko su Dnipro karinės administracijos vadovu Serhijumi Lysaku ir miesto meru Borisu Filatovu.

„Twitter“ Petras Pavelas pažymėjo, kad norėjo parodyti, jog Čekija rimtai žiūri į regiono atstatymą.

Apsilankęs fronto linijoje Dnipre, Pavelas kartu su karinės administracijos vadovu ir miesto meru aplankė 118-ąjį pastatą palei Pergalės krantinės gatvę, kad pagerbtų jo gyventojų atminimą. Sausio 14-ąją Rusija pastatui sudavė triuškinantį smūgį, kuris nusinešė ne vieną gyvybę.

 

„Išgyvenau karą. Tikėjausi, kad daugiau niekada nepamatysiu tokių nuotraukų. Tačiau Dnipro realybė rodo, kad mes nieko neišmokome. Rusijos karas prieš Ukrainą yra barbariškas civilių žudymas. 46-ių Rusijos išpuolio aukų atminimas. Jie žuvo namuose, kur jautėsi saugūs“, – rašė Pavelas.

Verta paminėti, kad Pavelo vizito mieste išvakarėse teroristinė šalis vėl smogė civilinei Dnipro infrastruktūrai.

Lysakas pažymėjo, kad balandžio 29 d. regiono apšaudymas praėjo be aukų. Likusioje teritorijoje buvo tylu. Už tokios ramybės iš tikrųjų slypi „titaniškas Ukrainos gynėjų darbas“.

 

Pasak Lysako, įkvėptas Ukrainos gynėjų drąsos, Pavelas paliko iškalbingus užrašus ant karinės technikos. Vienas iš jų turi tik porą žodžių, tiksliai perteikiančių visą esmę.

„Eikit namo, rusai. Kol dar nevėlu!“ – rašė Pavelas.

„Mes su jumis. Atkeršysite užpuolikams, atgausite laisvę. Rusija, eik namo!“ – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Čekijos prezidentas.

Čekijos Respublikos prezidentui buvo įteiktas unikalus šalmas kaip „nuoroda į Dniprą ir jo drąsius žmones“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(3)
(124)

Komentarai ()