„Putinas žino, koks jis kvailas“. Kas vyksta su Kadyrovu  ()

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas yra naudingas Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui. Jis sukūrė jam specifinį „žiniasklaidos generolo“ įvaizdį ir išmokė keletą KGB gudrybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmogaus teisių aktyvistas ir teisininkas Abubakaras Jangulbajevas tai pareiškė „24 kanalo“ eteryje. Jis papasakojo kai kurias detales apie Kadyrovą ir jo ryšius su Kremliumi.

Pasak Jangulbajevo, Kadyrovas yra neraštingas žmogus. Jeigu šis subjektas būtų paskirtas į kokias nors pareigas ar patikėtas operacijai, jis žlugtų ir viską iš karto prarastų. Jis neturi jokios kovinės patirties, kurią Kadyrovas priskiria sau.

„Jis visiškai nedalyvavo Rusijos ir Čečėnijos karuose, pirmiausia pabėgo į Dagestaną. Antra, jis ir jo tėvas keletą mėnesių mąstė, o paskui viską išdavė. Kadyrovas net netarnavo armijoje. Tai yra toks „žiniasklaidos generolo“ įvaizdis, bet jis nėra generolas“, – sakė žmogaus teisių aktyvistas.

Įdomu tai, kad Putinas žino apie Kadyrovo protinius gebėjimus, mano pašnekovas. Ir būtent Rusijos diktatorius padarė jį tokiu, koks jis yra šiandien.

„Putinas išmokė jį kelių KGB triukų. Taigi, Kadyrovas gali žaisti rūmų žaidimus kur nors užkulisiuose – kažkam ką nors parašyti ir pan. Bet Putinas žino, kad kadyrovas yra kvailas ir tuo naudojasi“, – ironiškai pažymėjo Jangulbajevas.

 

Žmogaus teisių gynėjo teigimu, buvo keli kandidatai, su kuriais buvo galima derėtis. Tačiau Kremliaus vadovui buvo naudingas Kadyrovas.

„Putinui reikėjo neprincipingo ir bestuburio žmogaus, ir Kadyrovas puikiai susidoroja su šiuo vaidmeniu“, – apibendrino Jangulbajevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: