„Tu ko į Maskvą važiavai ir trukdei Putinui dirbti?“ - rusų propagandistas įsižeidė dėl telefono skambučio (Video)  ()

Antonas Geraščenka atkreipė dėmesį rusų propagandisto kritiką Kinijos prezidentui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų propagandistas Sergejus Mardanas, pagarsėjęs tuo, kad garsiai švęsdavo kiekvieną rusų išpuolį prieš civilius Ukrainoje, įsižeidė, kad Kinijos prezidentas Xi Jinpingas telefonu kalbėjosi su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Mardanas tai pavadino „išdavyste“.

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenko pasidalino Mardano skundais, pabrėždamas, kad rusų propagandistas nesuprato, kodėl Xi Jinpingas „trims dienoms sutrikdė Putino darbą“, kai lankėsi Maskvoje, jei po to išdavė Rusiją kalbėdamasis su Zelenskiu.

Kinijos vadovas Rusijoje lankėsi kovo pabaigoje ir kalbėtis su Zelenskiu žadėjo netrukus po to. Planavimas, matyt, užtruko ir Ukrainos bei Kinijos vadovai galiausiai pasikalbėjo balandžio 26 dieną. Pokalbis buvo draugiškas - Zelenskis su Xi Jinpingu sutarė stiprinti dvišalius santykius.

Ir ne šiaip sau. Xi Jinpingas neatstovauja Rusijos interesų - jis rūpinasi Kinija. Ir Kinija nori turėti ryškų vaidmenį tarptautinėje arenoje. Jei Xi Jinpingas matys galimybę tapti taikdariu Ukrainoje, jis ja pasinaudos, kad padarytų tai, ko, atrodo, Vakarai negali padaryti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(4)
(6)

Komentarai ()