Rusams bus šokas! JK su Lietuva pirks monstrines raketas Ukrainai  ()

Jungtinė Karalystė nori įsigyti modernių ginklų Ukrainai iš specialaus fondo. Ieškoma įranga apima tolimojo nuotolio raketas ir amuniciją, skirtą karių mobilumui užtikrinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „Defence 24“, remdamasis JK gynybos ministerijos duomenimis.

Pranešama, kad Jungtinės Karalystės gynybos ministerija paskelbė prašymą pateikti informaciją apie Ukrainos kariuomenei skirtą karinę įrangą, finansuojamą Ukrainos paramos fondo lėšomis.

Britai taiko gana atvirą reikalavimų formulę, nes pagrindiniai prašymai yra šie: raketa arba sviedinys, paleidžiamas iš sausumos arba jūros, kurio naudingoji apkrova yra nuo 20 iki 490 kg, o nuotolis – nuo 100 iki 300 km.

Fondas yra Jungtinės Karalystės iniciatyva, kurioje dalyvauja Lietuva, Islandija, Norvegija, Švedija ir Danija, skirtas greitai įsigyti karinės įrangos Ukrainai.

 

Šiuo metu bendra jo vertė yra daugiau kaip 520 mln. svarų sterlingų. Iš šios sumos jau yra skirta 200 mln. svarų sterlingų Ukrainos kariuomenės technikai, įskaitant bepilotes skraidykles, žvalgybos ir oro gynybos sistemas bei atsargines dalis turimoms sistemoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(86)
(2)
(84)

Komentarai ()

Susijusios žymos: