„Pasiruošimas beveik baigtas. Rusai net nesupras, kas vyksta“. JK karo analitikas skelbia, ką pradeda Ukraina  ()

Kontrpuolimo pradžioje Ukrainos ginkluotosios pajėgos nukirs kelius į Krymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK karo analitiko Šono Bello (Sean Bell) teigimu, didelė tikimybė, kad pagrindinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakų akcentas bus nukreiptas į Rusijos ginkluotųjų pajėgų sausumos koridorių į Krymą. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas gali prasidėti ir Donbase, tačiau į šią sritį bus sunku greitai sugrįžti.

Pasak Bello, plačiai paskelbtas Ukrainos pajėgų kontrpuolimas greičiausiai bus įgyvendintas laipsniškai, rašo „Sky News“.

Pirmuoju pavasario kontrpuolimo laikotarpiu Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikins Rusijos karių logistiką. Tai gali nutikti pietinėje Ukrainos dalyje, sausumos koridoriaus, jungiančio Rusijos Federaciją su Krymo teritorija, srityje.

„Atrodo, kad ukrainiečių pasiruošimas tokiam puolimui beveik baigtas“, – pridūrė jis.

Analitikas taip pat paminėjo Sevastopolio naftos bazėje sunaikintas degalų cisternas. Rusijos žiniasklaida kalba apie keturias, bet „iš pažiūros tokių buvo dešimt“. Galimai buvo sunaikinta iki 55 tonų kuro.

„Jie teigia, kad ataka buvo nukreipta iš Odesos, kuri yra už 250 kilometrų – gana toli“, – sakė Bellas.

Bellas pridūrė, kad, anot Rusijos pusės, naftos bazės ataka buvo įvykdyta naudojant bepilotį orlaivį „Mugin-5“.

„Jis kainavo vos 11 tūkst. eurų. Kilmės šaltinis yra Kinija, kas šiek tiek stebina. Be to, patys rusai naudoja šiuos dronus prieš ukrainiečius. Anot rusų, tai buvo šis dronas“, – sakė jis.

Anot jo, atskirai tokie dronai yra labai pažeidžiami, tačiau naudojami būryje jau gali būti pavojingi.

„Ir panašu, kad ukrainiečiai naudojo dešimt tokių vienu metu, o Rusijos oro gynybai pavyko kai kuriuos numušti, bet keli pasiekė tikslą“, – sakė jis ir pridūrė, kad tai yra šių nebrangių bepiločių orlaivių pavojus.

Ukrainos kontrpuolimas

 

„Skamba trimitai ir štai, ne, viskas prasidės kitaip. Beveik neabejotinai bus laipsniškas požiūris. Visų pirma, bus sunaikinta daug Rusijos tiekimo maršrutų, pavyzdžiui, kuro sandėlių“, – aiškino ekspertas.

Kur prasidės Ukrainos kontrpuolimas? Trys galimos kryptys: Donbasas, Krymas, Zaporižios sritis.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas gali prasidėti Donbase, kur vyko įnirtingos kovos, o į šią sritį greitai bus sunku sugrįžti, sako Bellas. Krymo gynyba yra pakankamai sutvirtinta, o Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tai taip pat yra sunki užduotis.

„Su didele tikimybe pagrindinis atakų dėmesys bus nukreiptas į RF ginkluotųjų pajėgų sausumos koridorių į Krymą“, – mano analitikas.

„Rusai valdo apie 87 % Bachmuto. Tačiau yra įrodymų, kad rusai labai nerimauja dėl to, ką gali padaryti ukrainiečiai. Rusija jau prarado 50 % teritorijos, kuri buvo užimta“, – sakė jis.

 

Kryme buvo nemažos technikos atsargos, tačiau pastaruoju metu jos buvo perdislokuotos, dabar bazės tuščios.

„Zaporižios branduolinis kompleksas. Rusai stiprina teritoriją, tai kelia susirūpinimą, ten laukiama mūšių. Tačiau verta paminėti, kad reaktorius yra gerai apsaugotas. Į rytus nuo Zaporižios yra 1120 km apkasų. Dalis jų matomi iš kosmoso, matomi ir „drakono dantys“, kurie nebuvo naudojami nuo Antrojo pasaulinio karo“, – aiškino ekspertas.

Metro aukščio piramidiniai apsauginiai objektai turėtų sustabdyti pagrindinių mūšio tankų judėjimą. Rusai juos naudoja visur.

„Pastarosiomis dienomis iš mūšio laukų nebuvo jokių pastebimų žinių. Bet tai tikrai tyla prieš audrą“, – apibendrino analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: