Latvija perka tikrą monstrą – tokio ginklo Baltijos šalys dar nebuvo mačiusios (Video)  (1)

Latvija dėjo iš peties ir už dešimtis milijonų dolerių perka tikrą žvėrį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Gynybos departamento Gynybos saugumo bendradarbiavimo agentūra (DSCA) paskelbė pareiškimą dėl leidimo eksportuoti į Latviją pakrantės priešlaivinį kompleksą „Naval Strike Missile“. Informacija apie ketinimą pirkti pasirodė pernai gruodį.

Ir iš karto turėtume pastebėti, kad nors NSM laikoma Norvegijos bendrovės „Kongsberg Defence & Aerospace“ produktu, šiuo metu ši kompanija šio ginklo gamyboje yra susivienijusi su amerikiečių „Raytheon“, todėl JAV reikėjo išduoti atitinkamą leidimą.

Atsižvelgiant į tai, kad pareiškime NSM naudojamas vienaskaita, o ne daugiskaita, ir atsižvelgiant į galimą 110 mln. USD sandorio vertę, greičiausiai tai yra vienas vienetas. Į šią kainą įeina ir pačios raketos, įskaitant mokomąsias, papildoma įranga, įranga, treniruokliai ir susijusios paslaugos.

 

Net viena „Naval Strike Missile“ smogiamoji raketa leidžia gana patikimai uždengti visą pakrantę ir didelę Baltijos jūros dalį nuo galimų Rusijos Federacijos grėsmių. Visų pirma, 185 km atstumo visiškai pakanka, kad apimtų visą šalies pakrantę, taip pat ir dalį Estijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(1)
(59)

Komentarai (1)