Gali būti labai didelis Rusijos melas – kas ką tik įvyko Kremliuje: skelbiama Ukrainos reakcija  ()

Kremlius atakuotas mįslingais dronais – skelbiama, kas tai galėjo būti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-03 Gali būti labai didelis Rusijos melas – kas ką tik įvyko Kremliuje: skelbiama Ukrainos reakcija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo įvykių versiją „Twitter“ pareiškė Sergejus Sumlenis, Europos atsparumo iniciatyvų centro įkūrėjas ir Rytų Europos ekspertas.

Manau, kad „Kremliaus dronų ataka“ yra netikros vėliavos operacija. Štai kodėl:

  1. Pasirodė keli aukštos kokybės ir spalvoti vaizdo įrašai iš vaizdo stebėjimo (CCTV) kamerų. Visos CCTV kameros aplink Kremlių yra visiškai kontroliuojamos Kremliaus. Niekas negali jų turinio nutekinti be leidimo. Kremlius nori, kad tai pamatytume.
  2. Kremlius „mielai“ patvirtino ataką per kelias valandas. Jis niekada to nedaro, mieliau atrodo kvailai nei pažemintas. Prisiminkite visas istorijas apie „Moskva nuskendo dėl audros“ ir „tai buvo gaisras dėl rūkymo, o ne raketos ataka“ Dabar viskas kitaip.
  3. Praėjusią savaitę sklandė gandai, kad ukrainiečiai bandė nužudyti Putiną bepiločiu orlaiviu jo vizito provincijoje metu. Juos paskleidė ukrainietis, artimas… ypatingos reputacijos institucijai. Žvelgiant iš šiandienos perspektyvos, tai atrodo kaip žiniasklaidos paruoštas melagienų laukas.
  4. Kol kas neaišku, kodėl Kremlius pradėjo šią kampaniją. Bet aišku:
  • Kremlius nori, kad manytume, kad tai ukrainiečiai;
  • Daugeliu kitų atvejų jis pasirinko begėdišką melą, kad nepatvirtintų Ukrainos išpuolių.
  1. Visi kiti „faktai“ (įskaitant pačius vaizdo įrašus) dar nepatvirtinti ir geriausiu atveju turi būti vertinami kaip spėlionės, o blogiausiu – kaip klastotės.
  2. Išlaikykite protus šaltus, suabejokite žinutėmis, kurios jums buvo pateiktos.

Ukrainos reakcija

 

Naktinį išpuolį prieš Kremlių greičiausiai surengė „vietinės pasipriešinimo pajėgos“, apsiginklavusios artimiausioje karinėje parduotuvėje. Tai pareiškė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas.

„Dėl bepiločių orlaivių virš Kremliaus. Viskas nuspėjama... Rusija akivaizdžiai ruošia didelio masto teroro aktą. Todėl pirmiausia Kryme sulaiko didelę tariamų diversantų grupę, o paskui demonstruoja „dronus virš Kremliaus“, – sakė jis.

 

Podoliakas pažymėjo, kad Ukraina kariauja išskirtinai gynybinį karą ir nepuola objektų Rusijos Federacijos teritorijoje. Pasak jo, tokie smūgiai „neišsprendžia jokios karinės problemos“, tačiau suteikia Rusijai pagrindo pateisinti savo pačios atakas prieš civilius Ukrainos gyventojus.

„Su susidomėjimu stebime įvairiose Rusijos vietose vykstančių incidentų skaičiaus augimą. Nežinomų nepilotuojamų orlaivių atsiradimas energetikos objektuose ar Kremliaus teritorijoje gali rodyti tik vietinių pasipriešinimo pajėgų pogrindinį darbą. Kaip žinia, bepiločių orlaivių galima nusipirkti bet kurioje karinės paskirties parduotuvėje“, – sakė patarėjas.

Podoliakas pabrėžė, kad bet kokie incidentai Rusijoje įvyksta nedalyvaujant Ukrainos bepiločiams orlaiviams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()