„Nuotaikos netoli panikos. Baigėsi degalai. Bankomatai neveikia. Internetas iš dalies dingo“. Kas vyksta Energodare  ()

Okupuotame Energodare po Rusijos kariuomenės paskelbtos evakuacijos degalinėse buvo išpirktas visas kuras, šoktelėjo maisto ir vaistų kainos.

Energodaras tapo vienu iš miestų, kur gyventojams siūloma keltis į „saugesnes“ teritorijas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-08 „Nuotaikos netoli panikos. Baigėsi degalai. Bankomatai neveikia. Internetas iš dalies dingo“. Kas vyksta Energodare  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Energodaro meras Dmitrijus Orlovas savo „Telegram“ kanale rašo, kad įsibrovėliai, paskelbę apie gyventojų evakuaciją, mieste sukėlė jei ne paniką, o jai labai artimas nuotaikas. Ypač didelis nerimas kilo tarp Rusijos pasus gavusių žmonių. Pirmoji evakuacijos banga prasidėjo gegužės 6-osios rytą, tačiau jos dar negalima vadinti masine. Dalis norinčių išvykti buvo susodinti į autobusus. Kita dalis vietos gyventojų išvyko savo transporto priemonėmis.  

„Atitinkamai, vakar baigėsi degalai degalinėse. Bankomatai neveikia arba dirba su dideliais apribojimais, o pinigų išsiimti praktiškai nėra kur. Internetas iš dalies dingo. O maisto ir vaistų kainos pastebimai šoktelėjo“, – komentavo D. Orlovas.

Nebedirba pasų skyriai ir keli vadinamosios administracijos skyriai. Okupantams pavyko išnešti dokumentus ir įrangą, tarp „evakuotų daiktų“ buvo ir Ukrainos „TsNAP“ priklausiusios technikos. Naktį prieš ir ryte įranga iš ligoninės sukrauta į automobilius ir išvežta.

 

Dalis ligoninės skyrių nustojo veikti. Pacientams buvo suteikta galimybė rinktis: arba evakuotis ten, kur jie gali gauti medicininę pagalbą, arba likti mieste be galimybės gydytis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(5)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: