Rusijos galimybes atsakyti į Ukrainos kontrpuolimą įvertino ISW ekspertai  ()

J. Prigožino konfliktas su Rusijos gynybos ministerija byloja apie dideles Rusijos problemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Konfliktai tarp Jevgenijaus Prigožino ir RF Gynybos ministerijos rodo aukštą Rusijos kariuomenės „frakcionizmą“, o tai menkina jos gebėjimą koordinuotai gintis. Tai teigiama naujoje Amerikos karo studijų instituto (ISW) santraukoje.

Ekspertai išanalizavo visą situaciją, susijusią su Jevgenijaus Prigožino teiginiais apie „Wagner“ grupės pasitraukimą iš Bachmuto ir priėjo prie išvados, kad Rusijos generalinis štabas turi itin ribotas galimybes daryti įtaką nereguliarių padalinių veiksmams.

„Rusijos štabo viršininko V. Gerasimovo akivaizdus poreikis derėtis su pavaldžiais vadais ir šių vadų sugebėjimas priversti jį imtis veiksmų rodo, kad pavaldumo grandinės problemos reikšmingai veikia Rusijos kariuomenės gebėjimą vykdyti koordinuotas karo operacijas“, – sako analitikai.

ISW teigia, kad J. Prigožinas ir R. Kadyrovas ne tik gali veikti autonomiškai, valdydami savo kovotojus fronte, bet de facto gali asmeniškai kontroliuoti tam tikras fronto linijos dalis.

 

„Šie įvykiai kelia klausimų dėl Rusijos gebėjimo koordinuoti nuoseklią gynybinę kampaniją“, – sakė analitikai.

ISW mano, kad mažai tikėtina, kad Rusija artimiausiu metu sugebės išspręsti šias problemas pasitelkdama pavaldumo grandinę, o tai bus reikšmingas veiksnys Ukrainos kontrpuolimo eigoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: