„Svarbus investicijų sugrįžimas“. JAV netveria džiaugsmu, ką padarė ukrainiečiai pirmą kartą pasaulyje  ()

Šis faktas nudžiugino Pentagoną, nes anksčiau apie galimybę numušti tokias raketas „Patriot“ kompleksais praktiškai buvo labai maža.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinėse Amerikos Valstijose nekyla abejonių dėl Ukrainos teiginio apie rusiškos hipergarsinės raketos „Kinžal“ numušimą, naudojant JAV oro gynybos sistemą „Patriot“.

Pasak CNN, kuri remiasi savo šaltiniu, sistema „Patriot“ sėkmingai atremia balistines raketas, tačiau jos sugebėjimas numušti hipergarsines raketas prieš šį įvykį turėjo grynai teorinį pagrindą. Tai, kad raketą pavyko perimti Ukrainoje, įrodė, jog kompleksas iš tiesų pajėgus tai padaryti. Pažymima, kad Pentagonas tai laiko svarbiu įvykiu.

Anksčiau Rusija buvo įsitikinusi, kad jei bus panaudota hipergarsinė balistinė raketa, ji tikrai pataikys į tikslą. Tačiau Ukrainos kariams numušus raketą „Kinžal“, šiuo apskaičiavimu suabejota.

Tai, kad perėmimą atliko ukrainiečių įgula, apmokyta Oklahomoje, bet neturėjo JAV patarėjų mūšio lauke, dar labiau nudžiugino Pentagoną, pridūrė šaltinis ir pavadino tai reikšminga investicijų grąža.

 

Rusijos raketa „Kinžal“ buvo sunaikinta per ataką gegužės 4-osios naktį. Anksčiau šių raketų buvo beveik neįmanoma laiku aptikti ir numušti, todėl šis faktas ukrainiečius labai džiugino.

Be to, oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pirmosios pasaulyje sunaikino balistinę raketą „Kinžal“ su oro gynybos sistema „Patriot“. Daugiau nei metus „Kinžal“ raketa buvo laikoma „nepagaunama“ ukrainiečių oro gynybos pajėgoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(3)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: