„Kadyrovcai ir FSB gavo įsakymą šaudyti Wagner smogikus“. Skelbiami netikėti įvykiai prie Bachmuto  ()

Bachmute vyksta netikėti įvykiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiami netikėti įvykiai prie Bachmuto. „Kadyrovcai“ ir FSB gavo įsakymą šaudyti „Wagner“ smogikus.

Šia informacija pasidalijo Rusijos Federacijos žmogaus teisių organizacija Gulagu.net, remdamasi informuotais šaltiniais.

„Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas prieš keletą dienų įniršęs pareiškė apie savo samdinių pasitraukimą iš Bachmuto. Jam atsakė ne Gynybos ministerija, o neseniai buvęs sąjungininkas – Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas.

Pastarasis įrašė vaizdo žinutę, kurioje itin griežtai pasisakė prieš Prigožiną. Jis užsiminė, kad „Wagner“ vadovas patyrė „nervinį priepuolį“, taip pat leido suprasti, kad samdiniams nebus leista išvykti iš miesto.

Kadyrovas iš tikrųjų įsakė Prigožinui palaukti, kol ateis valdžia ir pasakys, ką daryti.

„Mūsų akyse, tarpininkaujant Ramzanui Kadyrovui, Rusijos gynybos ministerijos pajėgos perima „Wagner“... Versle tai vadinama „reiderio perėmimu“*, – sakė žmogaus teisių aktyvistai.

Tuo tarpu, anot jų, gegužės 6 d. vakare Bachmuto kryptimi buvo dislokuotas būrys, kurio užduotis buvo neleisti „Wagner“ samdiniams išvykti. Šią grupę sudaro Kadyrovo kariai, FSB specialiosios pajėgos, taip pat Rusijos gvardijos saugumo pajėgos. Jie yra pasirengę sustabdyti „Wagner“ samdinius snaiperių ir artilerijos ugnimi.

 

Anot Gulagu.net, kai kurie „Wagner“ samdiniai greitai išdavė savo lyderį ir jau pradėjo trauktis. Pranešama, kad mieste likę apie 3000 kovotojų, kurie ypač smarkiai sutepti krauju ir kurių niekas gyvų nepaleis iš savo kovinių pozicijų.

„Matyt, jį (Prigožiną – red.) labai greitai nutildys į Bachmutą jau išvažiavę „kadyrovcai“, kuriems jau iš viršaus buvo nurodyta perimti „Wagner“ ir perleisti karius Kadyrovui ir Zolotovui (Nacionalinės gvardijos vadas – red.). Prigožinas kaip „nuogas karalius““, – rašo žmogaus teisių aktyvistai.

Jie taip pat tikina, kad artimiausiomis dienomis Prigožiną nuo grupės kontrolės pašalins jo vidinio rato žmonės, kurie pasirodė esą „dvigubi agentai“.

 

„Prigožinas pradėjo tai suprasti. Jis tikėjo, kad generolai Gavrilovas ir Mizincevas bus jam pavaldūs ir pašalino Troševą bei Utkiną nuo kontrolės, tačiau de facto jam buvo tiesiog paskirti „stebėtojai“, kurie per savaitę tyliai ir ramiai atims „vairą“ ir kontroliuos, ką dar anksčiau jis vadino „Wagner“. Netrukus ateis pabaiga“, – rašo Gulagu.net.

* Reideris – svetimo verslo užgrobėjas, jo kontrolės perėmėjas. Lietuviško atitikmens šiai svetimybei kol kas nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(5)
(111)

Komentarai ()

Susijusios žymos: