„Toks jo likimas ir jis tai puikiai supranta“ - kas laukia Prigožino?  ()

Jevgenijus Prigožinas nuolat šantažuoja Rusijos karinę-politinę vadovybę, sakydamas, kad jo „Wagner“ paliks Bachmutą. Jo pajėgos praranda šimtus vyrų per dieną, pamainos jiems nėra ir Prigožinas viešai keikia, regis, visus. Kas jo laukia?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau Prigožinui buvo leista verbuoti kalinius, bet dabar to nebus, mano politikos strategas Borisas Tizenhauzenas. Jo teigimu, Prigožinas greitai nebeturės kitos išeities, kaip tik pasitraukti. „Jei ten liks 1,5-2 tūkstančiai, jis neturės kitos išeities. Dalinys jau bus neveiksnus“, – sako Tizenhauzenas.

Labiausiai tikėtina, kad Prigožinas pabėgs nuo Bachmuto. Tačiau prieš tai jis dar kels prieš valdžią nukreiptas pykčio bangas ir kartos, kad „padarė viską, ką galėjo“.

„Jis vėl dėlios lavonus, kaip jam patinka, kaip savo portretą ar dar kažkaip. Iš ten išeis kaip sąlyginis informacinis laimėtojas, tai rusams suveiks. O visi kiti Prigožino „drąsūs“ kovotojai, kurie bus priversti pasitraukti, taps ožiais, keistuoliais ir seneliais“, – pažymėjo Tizenhauzenas.

„Wagner“ vadas buvo priverstas teisintis ir sakė, kad Valerijų Gerasimovą, o ne Vladimirą Putiną vadino seneliu. Prigožinas vieno savo pareiškimo metu retoriškai klausė, kas nutiks, jei visi sužinos, kad „senelis yra asilas“. Buvo spėjama, kad tie žodžiai buvo skirti Putinui, bet Prigožinas tai neigia.

 

Galimas ir kitoks scenarijus - su tokia savo retorika jis tiesiog negyvens.

Štai viskas. Tuoj baigsis „Wagner“, visi pamirš Prigožiną. Kas dabar prisimena Kirilą Stremousovą? Niekas. Toks jo likimas ir jis tai puikiai supranta“, - reziumavo politikos strategas Borisas Tizenhauzenas.

(30)
(1)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: