Pirmą kartą per 2 mėnesius rusai gauna į kaulus: kas nutiko Bachmute  ()

Ukrainos gynėjai prasiveržė pro Rusijos pozicijas Bachmute ir išstūmė okupantus iš svarbios pozicijos, tai patvirtino abiejų pusių karo vadai. Ir tai buvo pirmoji Ukrainos kariuomenės rimta pergalė įnirtingoje kovoje dėl miesto-tvirtovės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgų veržimąsi į pietvakarius nuo miesto ir apie 3 km2 prarastą teritoriją, pirmasis pripažino „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas, o kitą dieną apie sėkmę – Ukrainos kariuomenės pareigūnai. Oficialiai Rusija nekomentavo įvykių Bachmute.

NYT publikacijoje pažymima, kad nuo tada, kai prieš 2 mėnesius Rusijos kariai pasitraukė iš pagrindinio privažiavimo kelio, Ukrainos kariai nėra iškovoję pergalių kovoje dėl Bachmuto, taip pat kol kas neaišku, ar jiems pavyks išlaikyti savo užimtą teritoriją ar tai bus lūžis.

Tačiau 11 mėnesių trukęs mūšis dėl Bachmuto įgavo simbolinę prasmę, kuri gerokai viršija tiesioginę strateginę miesto vertę ir abiem pusėms kainavo didžiulius nuostolius, rašoma straipsnyje.

Kaip Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko pagerinti savo pozicijas

Mūšiai vyko didėjant Ukrainos smūgių skaičiui įsibrovėlių užnugaryje ir pranešimams apie padidėjusį apšaudymą su Ukraina besiribojančiuose Rusijos regionuose didelio kontrpuolimo išvakarėse.

Ukrainos karininkai teigė, kad puolimas prie Bachmuto buvo tik situacinis smūgis tuo metu, kai Rusijos kariai užėmė gynybines pozicijas.

Pažymima, kad tai vienas iš ženklų, rodančių, kad puolimas yra didesnės kampanijos, kuria siekiama atkovoti Rusijos okupuotą teritoriją, dalis.

Ukrainos sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis sakė, kad ataka prieš Bachmutą buvo „gynybinės operacijos“, kurios tikslas buvo sustabdyti Rusijos veržimąsi į miestą, dalis.

 

Andrijus Bileckis, vadovaujantis Ukrainos 3-iajai atskirajai puolimo brigadai, sakė, kad jo kovotojai užėmė Rusijos pozicijas ir padarė daug nuostolių Rusijos kariams.

„Per kautynes ​​buvo „visiškai sunaikintos“ dvi Rusijos kuopos, kurių kiekvienoje yra apie 100 karių, ir žvalgybos grupė“, – sakė Bileckis.

Rusijos armija mūšio lauke apleidžia „vagneriečius“

Teroristas Prigožinas sakė, kad Rusijos flangas buvo sunaikintas. Jis buvo įsitikinęs, kad dėl amunicijos tiekimo Rusijos gynybos ministerijos blokavimo jo kariai paliks Bachmutą, tačiau kol kas jie ten liko.

Prigožinas prognozuoja, kad pagrindinis Ukrainos kontrpuolimas įvyks Zaporižios srityje, esančioje apie 300 kilometrų į pietvakarius nuo Bachmuto.

Leidinys pažymi, kad Ukrainos kariuomenė persigrupuoja ruošdamasi puolimui, apmoko karius neseniai atgabenta Vakarų ginkluote ir formuoja naujus dalinius.

Vidaus nesutarimai Rusijoje

 

Rusijos karo pastangas ir toliau vargina vidinė Prigožino ir reguliariosios armijos kova. Anksčiau Prigožinas vengė tiesioginės kritikos Putinui, tačiau pastaruoju metu viskas pasikeitė. Be kaltinimų amunicijos stoka, dabar jis kritikuoja Rusijos reguliariuosius karius už išdavystę.

Prigožinas apkaltino Rusijos armijos 72-osios brigados dalinius, kad jie paliko savo pozicijas prie Bachmuto.

„Visi pabėgo ir atidengė beveik 2 kilometrų pločio ir 500 metrų gylio frontą“, – sakė jis ir pridūrė, kad jo daliniai buvo priversti veržtis į šias pozicijas, kad neleistų Ukrainos kariams žengti į priekį. Čia „Wagner“ patyrė didelių nuostolių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()