„Nepakartojamas rusų stilius“ - 2-osios pasaulio armijos apranga analogų neturi (Video)  ()

Ir Ukraina, ir Rusija naudoja infraraudonųjų spindulių kameras, kad tamsoje galėtų sekti vieni kitų judėjimą. Bet rusai, atrodo, mano, kad turi būdų sumažinti savo IR pėdsaką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IR arba terminis kamufliažas iš tikrųjų egzistuoja. Juo dengiami apkasai, netgi šarvuotoji technika. Egzistuoja net labai pažangių kamufliažo sistemų, kurios žada apkvailinti bet kokius infraraudonųjų spindulių prietaisus. Bet rusai yra paprasti žmonės ir technologijų jie neieško.

Į ukrainiečių rankas pateko rusų terminis kamufliažas - paprastas audinys su, regis, aliuminio folijos sluoksniu viduryje. „Kaip visada, rusišku stiliumi“, komentuoja Ukrainos gynėjas.

 

Ar toks kamufliažas tikrai veiktų? Na, sunkiai. Tas plonas folijos sluoksnis gali atspindėti IR spindulius, bet tiesa yra ta, kad visas tas lietpaltis greitai būtų įkaitęs ir IR kameros šviestų labai ryškiai. Tai jau žinoma - ukrainiečiai naktį stebėjo šiais apsiaustais apsirengusius rusus. Jau nekalbant apie tai, kad ta folija turėtų greitai suplyšti nuo lankstymo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(43)
(1)
(42)

Komentarai ()