„Nereikėjo net karių įsikišimo“. Skelbiama netikėta žinia, kaip „Patriot“ numušė „Kinžal“  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos papasakojo, kaip „Patriot“ numušė Rusijos „Kinžal“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oro gynybos sistema „Patriot“ autonominiu režimu numušė rusų raketą „Kinžal“.

Apie tai papasakojo Ukrainos karinių oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ihnatas.

Pasak Ihnato, „Patriot“ turi automatinį režimą, kuriame sunaikina „viską, kas skraido“ – operatoriui tereikia paspausti „automatinio režimo“ mygtuką. Šiuo režimu kompleksas paleidžia raketą į taikinį, kurį aptinka radaras.

Jurijus Ihnatas pridūrė, kad oro gynybos pajėgos dideliame aukštyje numušė rusišką raketą ir nežino, kur ji buvo nukreipta. Aukštai danguje menkiausias nuokrypis smūgio vietą pakeičia dešimtimis kilometrų.

„Čia galima tik spėlioti, kur ji turėjo skristi. Jeigu „Patriot“ apsigynė, tai ačiū Dievui“, – pabrėžė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovas.

Kaip pažymėjo Jurijus Ihnatas, rusai paleidžia „Kinžal“ į taikinius, kurių koordinatės žinomos iš anksto, raketos skrenda pagal signalus iš palydovų ir pataiko 10-20 metrų tikslumu. Jo nuomone, raketa negalėjo nusitaikyti į „Patriot“, gaudydama jo radarų sistemų spinduliuotę – tam yra ir kitų rūšių ginklų, pavyzdžiui, X-31 antiradarinės raketos. Be to, rusai turi X-22, kurios sureguliuotos kontrastingiems metaliniams taikiniams.

 

„Neturime kuo skųstis. Turime skirtingą kelių lygių šakotą sistemą: tiek vakarietišką, tiek sovietinę. Ji palaipsniui pritaikoma ir integruojama į vieningą valstybės oro gynybos sistemą. „Patriot“ turi radarą, visos sistemos taip veikia, yra vadavietė, kur rodoma kovinė situacija, kur sėdi kariai. Jie mato taikinius ir priima sprendimus juos sunaikinti“, – sakė Jurijus Ihnatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)

Komentarai ()