Bus skandalas. Prigožinas skelbia sprogdinantį pareiškimą, ką „Wagner“ daro su rusais  ()

Rusai vertina savo tradicijas, todėl šaudo saviesiems į nugaras.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-15 Bus skandalas. Prigožinas skelbia sprogdinantį pareiškimą, ką „Wagner“ daro su rusais  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas verkšleno, kad jo kovotojams neužtenka amunicijos, ir ne kartą laidė aštrias pastabas Rusijos pareigūnams. Bet dabar pats Prigožinas sulaukė kritikos iš Valstybės Dūmos gynybos komiteto nario Viktoro Sobolevo. Jis teigia, kad „Wagner“ vadovas neturi teisės kritikuoti Rusijos Gynybos ministerijos dėl sviedinių trūkumo. Juk „Wagner“ - privati bendrovė.

Reaguodamas į tai, Prigožinas rekomendavo Sobolevui atvykti į Bachmutą, kad savo pavyzdžiu sustabdytų Rusijos pajėgas. Jis taip pat paaiškino, kur ir kodėl naudojama amunicija.

Amuniciją ypač skiriame tam, kad sustabdytume aplink siaučiančių Rusijos armijos karių minią“, – sakė „Wagner“ vadovas.

Atrodo, kad Prigožinas net neslepia, kad jo „Wagner“ samdiniai šaudo į besitraukiančius rusų karius. Aišku, jam atrodo, kad tai yra pateisinama. Antrojo pasaulinio karo metais taip buvo stabdomi atsitraukiantys Raudonosios Armijos kariai.

 

Prigožinas pasakojo, kad eiliniai kariai, pasislėpę už taktinio atsitraukimo, tiesiog pabėga ir palieka „Wagner“ atkovotas teritorijos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Ir toks elgesys, anot Prigožino, ilgus metus „bus Rusijos istorijos gėda“.

(67)
(4)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: