Kuriami mobilūs telefonai, kuriuos galima valdyti judesiais (Video)  (13)

Kitos kartos mobiliųjų prietaisų valdymui gal būt jau nebereikės liesti mygtukų ar ekrano – Tokijo universiteto Ishikawa Komuro laboratorijoje kuriama technologija, leidžianti valdyti mobiliuosius telefonus judesiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įmontuota greitaveikė filmavimo kamera seka vartotojo pirštų ir rankos judesius, o programinė įranga juos paverčia komandomis. Pavyzdžiui, piršto judesys tiesiai į telefoną laikomas paspaudimu, dviejų pirštu judinimas į šonus paslenka ekrane esantį paveiksliuką.

Pagrindinis apribojimas yra tas, kad telefonas „mato“ judesius, atliekamus tiktai prieš pat jo kamerą.

Įdomu tai, kad galima piešti trimačius paveiksliukus, tiesa, kol kas primityvius, tačiau jau dabar tai atrodo gana įspūdingai ir neabejotina, kad tokia technologija sudomins ir dalininkus, architektus, dizainerius.

Kad aparatas galėtų analizuoti judesius nevėluodamas, realaus laiko režime, mokslininkai sukūrė ir specialią aparatinę įrangą, pagreitinančią vaizdo, gaunamo iš filmavimo kameros, apdorojimą. Ji sugeba išanalizuoti 138 kadrus per sekundę ir siųsti atitinkamas komandas mobiliajam telefonui.

Šios technologijos kūrėjai teigia, kad jau greitu laiku ji turėtų būti pritaikyta ir komerciniuose gaminiuose. Tiesa, kuris gamintojas gali būti pirmasis, kol kas nutylima.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)