[ŽT] „Tai fiziškai neįmanoma“ - Ukraina paaiškino, kodėl Rusija negalėjo sunaikinti „Patriot“  ()

Ukrainos oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ihnatas Rusijos gynybos ministerijos atstovą Igorį Konašenkovą pavadino melagiu ir priminė, kad rusai jau gyrėsi sunaikinę daugiau orlaivių, nei Ukraina apskritai turėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena „Kinžal“ raketa negalėjo sunaikinti „Patriot“ oro gynybos sistemos, teigia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas. Tačiau Rusijos Gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas tvirtina, kad Ukraina jau neteko bent vieno „Patriot“ komplekso - rusai giriasi, kad jį sunaikino būtent „Kinžal“. Ihnatas ragina rusus nesijaudinti dėl „Patriot“ likimo.

„Techniniu požiūriu „Patriot“ yra kompleksas, baterija, divizija, sistema - kiekvienas jį vadina skirtingai, bet negali suprasti, iš ko ji susideda. Tai - vadavietė, kurioje sėdi kovinė tarnyba, stebi oro taikinius, gauna informaciją apie oro sąlygas savo atsakomybės zonoje. Taip sistema gaudo oro taikinius. Gali dirbti rankiniu, pusiau automatiniu ir automatiniu režimu. Automatinis „Patriot“ veikimo režimas leidžia numušti taikinius be žmogaus įsikišimo - taip buvo praėjusią naktį“, – aiškino Ihnatas.

Anot jo, „Patriot“ sistemoje dar yra radaras,  keturi paleidimo įrenginiai. Jie išdėstomi dideliais atstumais, kad efektyviai uždarytų didesnį dangaus plotą. Visa tai reiškia, kad viena „Kinžal“ raketa tiesiog negali sunaikinti viso „Patriot“ komplekso. Tai yra fiziškai neįmanoma, nes skirtingos komplekso dalys - paleidimo įrenginiai, vadavietė, radaras - nebūna šalia viena kitos. „Todėl viskas, ką jie sako, tegul lieka jų propagandos archyve“, – sakė Ihnatas.

 

Ir užsienio žiniasklaida kalba, kad krentanti „Kinžal“ raketa galėjo apgadinti „Patriot“ įrenginius. Tačiau pažeidimai tikriausiai bus pataisyti vietoje.

(54)
(0)
(54)

Komentarai ()