„Su mumis susisiekia“ - CŽA atskleidė netikėtą žinią, kaip rusai reagavo į verbavimą  ()

Manoma, kad sėkmingo Ukrainos kontrpuolimo atveju Kremliaus politika nepatenkinti rusai gali užmegzti ryšį su JAV žvalgyba.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-18 „Su mumis susisiekia“ - CŽA atskleidė netikėtą žinią, kaip rusai reagavo į verbavimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Wall Street Journal“ rašo, kad nuo praėjusių metų rudens CŽA ir FTB pradėjo verbuoti karu ir vidine politika nepatenkintus rusus. Tai daroma per viešus skelbimus ir socialinius tinklus. Dalis užverbuotų rusų, tarp kurių yra ir valstybės tarnautojų, jau perduoda vertingą informaciją JAV struktūroms. Kokia tai informacija, aišku, neatskleidžiama, bet leidinio šaltiniai teigia, kad CŽA tokiu būdu galėjo gauti informacijos apie Rusijos užsienio politiką, informacines technologijas, ekonomiką ir lyderystę.

„Be tų, kurie yra Rusijoje, yra ir apie milijonas žmonių, kurie paliko Rusiją - su jais JAV žvalgybos tarnyboms dirbti lengviau. Visame pasaulyje ieškome rusų“, – praėjusį lapkritį pažymėjo CŽA operacijų direktoriaus pavaduotojas Davidas Marlowe'as.

Siekdamas išplėsti galimų informatorių aprėptį, gegužės 13 dieną žvalgybos skyrius sukūrė „Telegram“ kanalą, kuriame skelbiami įrašai ir vaizdo įrašai su instrukcijomis apie bendradarbiavimą ir kaip susisiekti su agentais per naršyklę „Tor“, kuri užtikrina anoniminį ryšį ir šifruotą duomenų perdavimą. „Ar esate karininkas? Dirbate žvalgybos, diplomatijos, mokslo, aukštųjų technologijų srityse, ar bendraujate su žmonėmis, kurie tai daro? Ar turite informacijos apie ekonomiką ar aukščiausią Rusijos Federacijos vadovybę? Susisiekite mus“, – skelbė vienas iš įrašų.

 

„The Wall Street Journal“ pažymi, kad gegužės 16 d. tas kanalas turėjo mažiau nei 3000 prenumeratorių, o gegužės 17 d. jų skaičius jau buvo išaugęs iki 10 200. Tas pranešimas peržiūrėtas daugiau nei 250 tūkstančių kartų.

„Ypač svarbu susisiekti su rusais prieš Ukrainos kontrpuolimą. Turime būti pasiruošę, kad jo pasekmės, jei pasiseks, gali paskatinti žmones aktyviau susisiekti su JAV žvalgyba. Net jei taip pavyks pritraukti tik vieną informatorių, tai jau bus puiki operacija“, – sakė buvęs CŽA pareigūnas Danielis Hoffmanas.

(31)
(0)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: