[ŽT] „Jie bus labai naudingi“. Bidenas skelbia, ką Ukraina atakuos su F-16 (Video)  ()

JAV prezidentas paaiškino, kodėl sprendimas naikintuvus perduoti Ukrainai nebuvo priimtas anksčiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J. Bidenas kalbėjo apie „aiškų patikinimą“, gautą iš V. Zelenskio dėl F-16. Jis sakė, kad Ukrainos kariuomenė galės panaudoti šiuos orlaivius atakuoti Rusijos pozicijas Ukrainoje.

Apie tai Amerikos lyderis pranešė spaudos konferencijoje po susitikimo su Ukrainos prezidentu G7 suvažiavime Hirosimoje, atsakydamas į žiniasklaidos atstovų klausimą: ar kovinių lėktuvų perkėlimas į Kyjivą paskatins Rusijos karo prieš Ukraina eskalavimą. Be to, Ovaliojo kabineto savininkas paaiškino, kodėl vakarietiško tipo koviniai lėktuvai anksčiau nebuvo perkelti į Ukrainos pusę.

V. Bideno teigimu, pavyzdžiui, F-16 „nebūtų padėję Ukrainos daliniams ginti Bachmuto“. Dabar, jei Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyks atstumti priešą per planuojamą kontrpuolimą, Rusijos vadavietės bus perkeltos toliau, o Ukrainos turima ginkluotė jų nepasieks.

 

Savo ruožtu naikintuvai F-16 bus labai naudingi smogiant į tokius taikinius. JAV prezidentas taip pat pažymėjo, kad galima Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmė kontrpuolimo metu gali lemti ne paliaubas, o tikrą taiką Kyjivo nustatytomis sąlygomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(1)
(36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()