„Tai didžiulis psichologinis smūgis Rusijai. Jie to nesitikėjo net košmare“  ()

Ukrainos pajėgų gebėjimas numušti rusiškas hipergarsines balistines raketas „Kinžal“ bus psichologinis smūgis Rusijai, o taip pat privers Maskvą koreguoti savo planus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Estijos generalinio štabo viršininko pavaduotojas pulkininkas Martas Vendla, informuoja  ERR.

„Visų pirma, numuštos „Kinžal“ raketos yra įrodymas, kad Ukrainos pusė dabar gali apsaugoti save ir savo svarbius objektus nuo hipergarsinių raketų“, – sakė jis.

Pasak jo, vienas didžiausių to padarinių Rusijai yra psichologinis.

„Mitas apie šį ginklą, kuris buvo pristatytas kaip stebuklingas ir nesustabdomas, sulaukė rimto smūgio. Be to, jie turės iš naujo įvertinti savo galimybes sunaikinti, jų nuomone, didelės vertės taikinius, nes Ukrainos pusė parodė, kad gali tam užkirsti kelią“, – pridūrė pulkininkas.

Martas Vendla pridūrė, jog dabar galima tikėtis, kad Rusija labai atidžiai išstudijuos šių raketų naudojimo ir plėtros galimybes.

 

Tačiau, jo vertinimu, „Kinžal“ sunaikinimas reikšmingai nesumažino Rusijos gebėjimo pristatyti taktinius branduolinius ginklus.

„Iš esmės tai neturės įtakos branduoliniam atgrasymui, nes yra įvairių būdų, kaip panaudoti branduolinį ginklą ir pasiekti juo taikinį, tarp kurių hipergarsinės raketos yra tik vienas elementas“, – apibendrino pulkininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)

Komentarai ()