Keturačių šėlsmas. Skelbiama, kas dalyvaus pirmajame „Perimetro“ etape Jonavos rajone  ()

Kovo mėnesį keturračių komanda iš Abu Dabyje vykusio pasaulio čempionato parsivežė ne tik trečiosios vietos medalį, bet ir patobulinimų sąrašą, kuriuos turėjo atlikti savo sportinei technikai. Visų šių darbų atlikimo terminas buvo aiškus – ateinantį savaitgalį vyksiantis pirmasis „Perimetro“ etapas Jonavos rajone. Komanda čia startuos ne tik daug atnaujinimų įgavusia technika, bet ir kitokia sudėtimi, nei lenktyniaudavo iki šiol.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Yra posakis, sakantis, kad visas laikas, lenktynėms pasibaigus, yra kitų lenktynių laukimas. Mes galime jį perfrazuoti taip, kad visas laikas tarp lenktynių yra naujų techninių ir inžinerinių sprendimų ieškojimas. Būtent tai ir darėme pastaruosius porą mėnesių – keturračiai vizualiai beveik nepasikeitė, tačiau techniškai įgavo ne vieną svarbų pakeitimą“, – pasakojo vienas iš komandos narių Antanas Kanopkinas.

Abu Dabyje lenktynininkai susidūrė su degalų trūkumu trasose, tad buvo suprojektuoti bei pagaminti nauji bakai. Taip pat, perdaryta išmetimo sistema tam, kad sumažėtų jos temperatūra, patobulinta priekinė važiuoklė bei kiti smulkūs, tačiau ne mažiau svarbūs patobulinimai. Komanda lenktynių metu taip pat testuos visiškai naują navigavimo įrangą, kurią šiam tikslui suteikė į rinką neseniai įžengusi kompanija „Tech4Rally“.

„Kiekvienose lenktynėse, šalia to, kad siekiame kiek įmanoma aukščiausių rezultatų, turime ir papildomas dvi itin svarbias užduotis: ištestuoti tai, kas nauja ir atrasti tai, ką dar galima patobulinti vardan patikimumo, patogumo ir, žinoma, greičio. Tiesa, savaitgalį „testuosime“ ir naują komandos narį Mindaugą Skudutį. Treniruočių metu jis jau ne kartą pademonstravo, kad yra labai greitas, tad lenktynėse svarbiausia bus sutramdyti jaudulį ir susitvarkyti su navigacinėmis užduotimis“, – komentavo A. Kanopkinas.

 

Pirmą kartą „CFMOTO Thunder Racing Team“ komandos vėliavą lenktynėse vešiantis patyręs sportininkas M. Skudutis prieš lenktynes atviravo, kad nors tai toli gražu nėra pirmas jo startas tokio tipo renginiuose, jaudulys ir atsakomybės prieš komandą jausmas neleidžia apie save pamiršti: „Su komanda esu jau nuo sezono pradžios ir aiškiai žinojau, kad ateis diena, kai teks ne tik kartu treniruotis, bet ir startuoti. Esu tam pasiruošęs ir nusiteikęs, o priešstartinis jaudulys, tikiu, dings tik išvažiavus į greičio ruožus. Tiesa, kartu su nerimu, jaučiu ir ramybę bei pasitikėjimą – komanda, prie kurios prisijungiau, jau ne kartą įrodė, kad yra profesionali ir labai aukštos motyvacijos, tad kitokių minčių, nei apie finišą, čia būti net negali.“

 

Lietuvoje vykstančios varžybos komandai kartu ir treniruotė prieš artėjantį „Breslau“ ralį, kuris vyks birželio paskutinę savaitę Lenkijoje. Praėjusiais metais „CFMOTO Thunder Racing Team“ namo parsivežė RBI organizacijos taurę, o „Breslau“ ralis yra vienas iš šios taurės etapų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(2)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: