„Intel“ pademonstravo USB komunikacijos pakaitalą – „Light Peak“ technologiją (Video)  (7)

Korporacija „Intel“ pirmą kartą pademonstravo serijinį kompiuterį, naudojantį „Light Peak“ technologiją, kuri leidžia perduoti duomenis 10 Gb/s greičiu į abi puses, rašo „PC Pro“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Light Peak“ technologijoje informacija perduodama šviesos impulsais, kurie vėliau konvertuojami į elektrinius signalus. Optiniu pluoštu pralaidumas, kuriuo perduodami impulsai, yra labai didelis. Todėl „Intel“ specialistai ketina padidinti duomenų perdavimo greitį dar kelis kartus - manoma, jog ši technologija gali pasiekti ir 100 Gb/s greitį.

Demonstracijos metu nešiojamasis kompiuteris siuntė per „Light Peak“ į televizoriaus ekraną du atskirus aukštos kokybės vaizdo duomenų srautus. Tam prireikė tarp nešiojamojo kompiuterio ir televizoriaus specialiaus adapterio.

Įrenginiai su „Light Peak“ technologijos palaikymu turi pasirodyti rinkoje šių metų pabaigoje. Manoma, kad nauja technologija pakeis USB, FireWire ir HDMI sąsajas, nes „Light Peak“ gali perduoti duomenis didesniu greičiu.

Pasak „Intel“ atstovo Kevino Kahno, bendrovė „Light Peak“ laiko USB 3.0 sąsajos įpėdine. Jau dabar „Light Peak“ pralaida beveik dvigubai viršija USB 3.0 pralaidą (atitinkamai 10 Gb/s ir 5 Gb/s).

„IDF 2010“ metu jau buvo demonstruojama, kaip per vieną „Light Peak“ kabelį tuo pat metu gali būti perduodamas HD vaizdo srautas iš videokameros, skaitomo „Blu-ray“ disko turinys ir kompiuterio duomenys.

Na, o šiame vaizdo siužete - „Light Peak“ pristatymas „IDF 2009“ konferencijoje San Franciske.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: