Putino populiarumas grimzta į dugną. Ką galvoja buvusios SSRS šalys  ()

Putinas tapo toksiškas. Jo populiarumas grimzta į dugną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putino populiarumas grimzta į dugną. Ką galvoja buvusios SRSR šalys?

Remiantis 2022 metų rezultatais, Rusijos prezidento Vladimiro Putino populiarumas ženkliai sumažėjo net tokiose Maskvai draugiškose šalyse kaip Kazachstanas ir Armėnija (abi valstybės yra KSSO ir EAEU narės).

Taigi, jei 2021 metais Kazachstane žmonių, nepritariančių Kremliaus vadovo veiksmams, procentas buvo 20 %, tai 2022 metais jis šoktelėjo iki 50 %, o pritariančių sumažėjo nuo 55 % iki 29 %.

Armėnijoje nepritarimo Putinui lygis išaugo nuo 38 % iki 58 %, o pritarimo lygis sumažėjo nuo 45 % iki 32 %.

Taigi, tiek Kazachstane, tiek Armėnijoje nepritariančiųjų Rusijos vadovybės veiksmams dalis dabar viršija pritariančių, rodo „Gallup“ apklausos rezultatai. Putino populiarumo žlugimas įvyko didelio masto karo tarp Rusijos ir Ukrainos fone.

Apskritai Kremliaus pritarimo lygis žlugo 11-oje buvusių sovietinių respublikų, įskaitant Azerbaidžaną ir Moldovą, kur jos istoriškai buvo lojalios Rusijos Federacijai, o Baltijos šalyse ir Sakartvele atotrūkis tarp nepritarimo ir pritarimo pasiekė bedugnę ne Rusijos naudai.

 

Visų pirma, Putinas praranda populiarumą tarp etninių rusų, gyvenančių buvusiose sovietinėse šalyse. Pavyzdžiui, Estijoje ir Latvijoje etninių rusų, nepritariančių Kremliaus veiksmams, dalis pernai pirmą kartą viršijo pozityviai vertinančių Maskvos politiką, žmonių dalį.

Be to, mažėja rusų diasporų, nes jų atstovai vis rečiau nori kažkaip susieti save su Rusija ir atsisako būti vadinami rusais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: