Ukrainiečius puolė net 12 tankų ir šarvuočiai. „Santykis buvo 42 prieš 4. Elitiniai rusų daliniai bėgo apimti panikos.“  ()

Ukrainos kariai priminė, kad karių santykis mūšyje buvo maždaug 42 prieš 4. Tačiau vėliau Rusijos armijos vyrai pabėgo, palikdami ginklus, neperšaunamas liemenes ir sužeistuosius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario mėnesį 52-ojo atskirojo šaulių bataliono kariai sustabdė elitinių rusų desantininkų puolimą netoli Vuhledaro Donecko srityje.

Sėkmingo mūšio detales gegužės 26 dieną socialiniuose tinkluose pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado spaudos tarnyba.

„Mūsų kryptimi iš priešo pusės patraukė 16 technikos vienetų. Tai buvo 12 tankų ir 4 pėstininkų kovos mašinos, kurios tiesiog įžūliai pradėjo judėti link mūsų kolonoje“, – sakė karys Dmitrijus.

Karys Vitalijus pažymėjo, kad tokiam išpuoliui pasiruošti neįmanoma. Jis prisiminė, kaip gynėjus apėmė supratimas, kad puolant daugybei šarvuočių bus sunku išgyventi.

„Jie išėjo netikėtai. Iš pradžių pamatėme 2 technikos vienetus, paskui 3 technikos vienetus, o paskui šią koloną – faktiškai iš 16 vienetų“, – apibūdino karys Andrijus.

Tačiau, Vitalijaus teigimu, susiburti padėjo pasitikintis vado balsas ir nepanikuojanti gynyba priekinėje linijoje.

Karys pranešė, kad pirmasis priešo tankas užvažiavo ant minos. Reaguodamos į tanko sunaikinimą Rusijos tankų įgulos pabėgo, tačiau kariai pradėjo lipti iš šarvuotų pėstininkų kovos mašinų.

 

Pasak Dmitrijaus, rusai, bėgdami, paliko ginklus, nusivilko neperšaunamas liemenes ir sužeistųjų neevakavo. Santykis mūšio lauke, anot jo, buvo 42 prieš 4.

„Buvo momentas, kai atvažiavo tankas ir iš nedidelio atstumo, gal 30 metrų, apšaudė poziciją. Žmonės tiesiog slėpėsi“, – prisiminė karys.

Karys Andrijus pasidalijo, kad buvo sunku, kai priešas smogė iš tankų į poziciją.

„Duodu komandą atidengti ugnį, o jis sako, kad negali pakelti galvos. Tada sakau, kad viskas gerai, ieškok tarpo. Kai tik stojo tyla, karys tiesiog išlipo iš pozicijos, du kartus pataikė į jį granatsvaidžiu ir viskas“, – pasakojo Dmitrijus.

 

Karys pasakojo, kad šturmą surengė apmokyti kariai. Tačiau, anot jo, bendromis gynėjų pastangomis pavyko atremti puolimą.

„Dirbo savanoriai, kurie griebėsi ginklo, kad išvarytų priešą iš mūsų krašto. Ši motyvacija suteikia jėgų tęsti kovą“, – teigia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado spaudos tarnyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(182)
(9)
(173)

Komentarai ()

Susijusios žymos: