"Google" investavo į ateities įvykius prognozuojančią kompaniją (Video)  (7)

Panašu, jog "Google" neatmeta ateities įvykių ar bent jau bendrų tendencijų prognozavimo potencialo - jos investicinis padalinys "Google Ventures" visai neseniai investavo į Masačūsetse (JAV) įsikūrusią kompaniją "Recorded Future", kuri analizuoja "praeitį, dabartį ir prognozuotiną ateitį".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Investuoto kapitalo suma kol kas neatskleidžiama. "Recorded Future" yra jauna analitikos srities kompanija, kuri bando apskaičiuoti, kokios yra tikėtinos ateities tendencijos ir pavieniai įvykiai. Skaičiavimams panaudojami paieškos variklius primenantys įrankiai, kuriais apdorojami tam tikrai konkrečiai sričiai saviti duomenų rinkiniai. Internete esanti informacija skenuojama, iš jos išrenkant konkretų asmenį ar įvykį liečiančius įrašus; vėliau įrašai rūšiuojami pagal dažnį ir tipą. Pagal tam tikrus sudaryto masyvo parametrus "Recorded Future" apskaičiuoja tai, ką jos atstovai įvardija "momento verte", pagal kurią bandoma prognozuoti įvykių tikimybes. Įvykiai gali būti patys įvairiausi, pradedant akcijų biržos svyravimais, baigiant nusikaltėlių atakomis.

"Recorded Future" interneto svetainėje publikuotas blog'o įrašas aiškina: "Momento vertė parodo, kiek įdomus yra tam tikras įvykis ar esybė tam tikru laiku; šis parametras yra nuolat atnaujinamas. Skaičiuodami momento vertę, mes atsižvelgiame į įvykį ar objektą aprašančių naujienų skaičių, taip pat jį paminėjusių šaltinių pobūdį, su kokiais kitais įvykiais ar objektais jis buvo minimas vienu metu  ir į keletą kitų veiksnių. Momento įvertį galima panaudoti atrenkant aktualiausius užklausų rezultatus, kuriuos mes pateikiame savo internetinėje vartotojo sąsajoje.  Tačiau jį taip pat galima analizuoti naudojant statistinius metodus, siekiant prognozuoti ateities momento pokyčius - tai gali būti vertinga, pavyzdžiui, priimant prekybinius sprendimus". "Recorded Future" daugiau neteikia jokių kitų paslaugų, tačiau jos atstovai teigia, jog jos klientų tarpe esama "aukščiausio lygio vyriausybės agentūrų ir komercinių kompanijų iš viso pasaulio". 

Žinoma, tokio sprendimo kritikų yra nemažai, tačiau dauguma jų pripažįsta, jog toks "Recorded Future" taikomas metodas yra ženkliai realesnis, nei būrimas įš kavos tirščių. Kompanijos sukurti analitiniai įrankiai gali būti naudingi internetinės paieškos gigantui, ypač tuo atveju, jei pasitvirtins jų efektyvumas apdorojant didelius duomenų masyvus ir pateikiant praktiškai pritaikomus rezultatus. Būtent šioje srityje "Google" užsidirba "duonai ir sviestui". Šiais metais "Google Ventures" planuoja investuoti 100 milijonų dolerių į perspektyvias jaunas kompanijas.

Toliau pateikiame video medžiagą, kurioje "Recorded Future" aiškina savo sukurto produkto veikimo principą:


(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)