[ŽT] „Tai didžiulė dovana Ukrainai.“ Skelbiama silpniausia Rusijos kariuomenės vieta (Video)  ()

Igoris Jakovenko pažymėjo, kad Rusijos užpuolikų kariuomenėje buvo pažeistas pagrindinis bet kurios armijos valdymo principas – vadovavimo vienybės principas. Tai naudinga Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

De jure Rusijos kariuomenei priklauso buvusi vadinamoji „DLR“ ir „LLR“ milicija, kuri iš tikrųjų niekada neprisijungė prie okupacinių pajėgų. Taip pat yra privačios karinės struktūros, ne tik „Wagner“, bet ir kitos. Yra R. Kadyrovo būriai, kurie formaliai yra Nacionalinės gvardijos dalis, bet iš tikrųjų jie asmeniškai pavaldūs R. Kadyrovui. Toks Rusijos kariuomenės nevienalytiškumas yra gera dovana Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Be to, okupacinėse pajėgose įvyksta daug dezertyravimo, vengimo atlikti tarnybos ir žemos moralės atvejų. Apie tai Rusijos opozicijos lyderis Igoris Jakovenko kalbėjo interviu su Vadimu Gerasimovičiumi metu kanalui „Politeka Online“.

 

Anot analitiko, visi minėti Rusijos kariuomenės požymiai yra dideli pliusai artėjančiam Ukrainos puolimui. Tačiau yra ir trūkumų, susijusių su tuo, kad Rusijos Federacijos kariniai-techniniai ištekliai vis dar yra gana dideli.

„V. Putinas dar turi galimybę šliaužiančios mobilizacijos pagalba mesti į frontą vis daugiau žmonių, dešimtis ir šimtus tūkstančių rusų, kurie tampa patrankų mėsa“, – konstatavo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(4)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: