Greitesnė už „Kinžal“. Iranas paskelbė apie naujausią „stebuklingą ginklą“: kas žinoma?  ()

Irano generolas Amiras Ali Hajizadehas teigia, kad raketa išvystys iki 16 000 km/val. greitį ir galės aplenkti visą šiuolaikinę oro gynybos įrangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano kariuomenė netrukus pristatys vietinės gamybos hipergarsinę balistinę raketą. Pasak Islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) Aerokosminių pajėgų vado brigados generolo Amiro Ali Hajizadeho, raketa bus greita, manevringa ir galės apeiti bet kokias oro gynybos sistemas. Tai gegužės 29 d. pranešė Irano agentūra IRNA.

„Ši raketa turi didelį greitį – apie 12–13 machų (iki 16 000 km per valandą) ir gali manevruoti į atmosferą ir iš jos“, – sakė jis.

Generolas pridūrė, kad raketa yra nukreipta į potencialaus priešininko priešraketines sistemas, o jos plėtra yra didelis šuolis plėtojant Irano raketų technologiją.

 

Kol kas nieko nežinoma apie taktines ir technines raketos charakteristikas, išskyrus deklaruojamą jos skrydžio greitį. Tuo tarpu, jei generolo Hadjizadeh teiginiai yra teisingi, Irano raketa greičiu pralenks Rusijos „Kinžal“, nes, pasak kūrėjų, rusiškas analogas siekia 10–12 machų (14 700 km per valandą).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(31)
(-21)

Komentarai ()