[ŽT] Rusija trimituoja, kad sunaikino „Storm Shadow“. Skelbiama, kas vyksta  ()

Rusija kasdien giriasi numušusi dešimtis sparnuotųjų raketų „Storm Shadow“. Tiesą sakant, Rusija tikriausiai jau numušė daugiau šių ginklų nei Ukraina apskritai turėjo. Karybos ekspertas Seanas Bellas atsakė, ar Rusija apskritai turi galimybę numušti „Storm Shadow“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sparnuotosios raketos yra santykinai lėti nepilotuojami orlaiviai. Iš esmės, tai yra lėktuvai. Štai „Storm Shadow“ yra britiška-prancūziška sparnuotoji raketa, naudojama nuo 2003 metų. Ji sveria 1300 kg, yra 5,1 metro ilgio ir yra varoma turboreaktyviniu varikliu. Ne raketiniu varikliu, o turboreaktyviniu. Tiesą sakant, tas pats variklis - „Microturbo TRI 60-30“ - gali būti naudojamas ir dronuose.

Tai, kad sparnuotosios raketos iš esmės yra susinaikinantys dronai, padeda jas numušti. Tiesa yra ta, kad sparnuotosios raketos nėra labai greitos. „Storm Shadow“ pasiekia maksimalų 0,95 Machų greitį - naikintuvai yra daug greitesni. Tačiau numušti „Storm Shadow“ rusams vis tiek nebus lengva.

„Sky News“ karybos analitikas Seanas Bellas teigia - „Jie teigė, kad numušė dvi „Storm Shadow“ raketas. Jas labai sunku sekti, bet žinote, kas žino?“

Kodėl jas sunku sekti? Nes „Storm Shadow“ apskritai sunku pastebėti. Ši raketa nėra pilnai STEALTH - radarai ją gali pastebėti. Bet sunkiai. Ir ne tik dėl jos formos, bet ir dėl to, kad ji gali skristi labai žemai, prisitaikydama prie vietovės reljefo. Tokia galimybė egzistuoja todėl, kad priartėjusi prie taikinio raketa pakyla ir tada neria link jo - jai nereikia visą laiką skristi aukščiau, kad įvykdytų tą nėrimo manevrą.

 

Bet Bellas palieka vietos dvejonei - „kas žino?“ Rusai giriasi ir numuštomis HIMARS raketomis, o tai irgi būtų labai sunku padaryti. Tuo tarpu ukrainiečiai jau įveikė „Kinžal“. Taigi, „Storm Shadow“ numušimas tikrai nėra neįmanomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()