Japonija stebina pasaulį. Stato unikalų „baterinį laivą“, galės aprūpinti elektra 70 000 namų (Video)  ()

Neįprastas laivas „PowerX“ pradės kursuoti tarp salų po trejų metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos kompanija „PowerX“ ruošiasi statyti neįprastą laivą „Battery Tanker X“, kuris dirbs su baterijomis ir transportuos švarią elektrą jūra, praneša „New Atlas“. Tokio projekto idėja yra ta, kad atsinaujinantys energijos šaltiniai dažnai yra toli nuo tų vietų, kur jų labiausiai reikia, o prireikus juos pristatys „PowerX“.

Projekto esmė – Japonija yra apsupta vandens ir patiria nuolatinius žemės drebėjimus, o „laivas padės aprūpinti energija neramias salas, kurios liko be elektros tol, kol jos vėl bus prijungtos prie elektros sistemos“, – rašoma bendrovės pranešime spaudai.

„Baterinio tanklaivio“ prototipą planuojama pagaminti 2025 metais, o išbandyti – 2026 metais. Jis bus 140 metrų ilgio ir jame bus 241 megavatvalandė atsinaujinančios energijos. Laive bus 96 konteinerių moduliai su ličio-geležies-fosfato akumuliatoriais, taip pat valdikliai ir įkrovikliai.

 

Laivui varyti reikia daug energijos, todėl maksimalus plaukimo atstumas, kol jis sunaudos per daug elektros energijos, bus tik 300 km. Laive bus įrengtos dujų išmetimo kontrolės ir gaisro gesinimo sistemos, kurios itin reikalingos, nes ličio jonų akumuliatoriai kelia gaisro pavojų.

Bendrovė planuoja pastatyti kelių tipų laivus ir juos aprūpinti didelėmis saulės baterijomis. Akumuliatorių, kurie bus aprūpinti laivu, galios užteks visai dienai maitinti apie 70 000 vidutinio dydžio namų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()